Nederlander krijgt ‘The W’ van Method Man

Wu-Tang Clan eert tourmanager met exclusieve tatoeage

Erik Zwennes ,

De Nederlandse tourmanager van de Wu-Tang Clan, Casper Knipscheer (26), is door zijn werkgevers geëerd met het officiële Wu-Tang Clan logo als tatoeage. De ‘W’ is vorige week door Method Man zelf gezet vlak na zijn optreden met Redman in 013. “Je kunt het zien als ridderen. Ik ben nu onderdeel van de familie.”

Wu-Tang Clan eert tourmanager met exclusieve tatoeage

De Nederlandse tourmanager van de Wu-Tang Clan, Casper Knipscheer (26, aka Mr. Ghostman), is door zijn werkgevers geëerd met het officiële Wu-Tang Clan logo als tatoeage. De ‘W’ is vorige week door Method Man zelf gezet vlak na zijn optreden met Redman in 013. “Je kunt het zien als ridderen. Ik ben nu onderdeel van de familie.” De eer is extra bijzonder omdat Knipscheer geen rapper of producer is.

Het tatoeëren van het clanlogo is een traditie die al jaren wordt gevolgd. De tien officiële leden beslissen of iemand tot de familie wordt toegelaten. Knipscheer (of Lil’ Meth, zoals hij door Method Man wordt genoemd) is sinds begin 2006 regelmatig tourmanager voor Wu-Tang Clan en gelieerde acts in Europa, Oost-Europa en Rusland. Hij begon in 2006 op zijn twintigste met de tour van Wu-Tang Killa Beez.

De eerste keer dat er sprake zou zijn van een onderscheiding sprong Knipscheer tussen een vechtpartij tijdens een show in Oslo. Toen een alternatieve tourmanager begin deze maand een fout had gemaakt bij de hotelboeking en de Nederlander kon helpen was de beslissing genomen. “Daar stond de hele clan in het verkeerde hotel zonder ruimte. Het is me toen gelukt om voor de gehele groep kamers te regelen in hun favoriete hotel in Amsterdam dat al helemaal volgeboekt was. Ze keken naar me hoe ik dat regelde. Method Man vroeg me: “What is your punching arm? We gon’ get you that W.” En dat is dus vorige week gebeurd.”

In de kleedkamers van 013 was een tattoëerder geregeld die de outline zette, Method Man kleurde deze daarna in. “Het was zijn tweede tatoeage ooit. Ik ben er heel erg trots op.” De laatste Nederlander die deze eer ten deel viel was in 1999 rapper Cilvaringz (Tarik Azzougarh) die getekend werd door de clan. Hij is tevens degene die Knipscheer in het zadel hielp.

Na het avontuur in Tilburg ging Knipscheer met de rappers mee naar Engeland voor hun grote optreden op Glastonbury. Op de mainstage gooiden afgelopen weekend 170.000 man hun Wu-teken in de lucht, een belangrijk moment voor de Nederlander. “Zeker in deze context was het heel bijzonder. Ze zijn na Jay-Z en Snoop Dogg de derde hiphopact ooit op het belangrijkste podium. Dat jij daar onderdeel van mag zijn, is een droom.” Tussen neus en lippen door vertelt Knipscheer hoe hij B.B. King de hand schudde en heeft gehangen met de heren van U2. “Die waren allemaal heel geïnteresseerd in de clan, en terecht.”