Automatic Sam tekent bij Suburban Automatic Sam tekent bij Suburban

Hoor hier voor het eerst een nummer van ‘Texino’

, Erik Zwennes

Automatic Sam tekent bij Suburban

Hoor hier voor het eerst een nummer van ‘Texino’

Erik Zwennes ,

De band Automatic Sam is een band met haar roots in de inmiddels legendarische Achterhoekse Magic Barn net als het voormalige The Bloody Honkies en het bevriende Shaking Godspeed. Automatic Sam tekende onlangs bij Suburban en brengt begin oktober het album Texino uit.

Hoor hier voor het eerst een nummer van ‘Texino’

De band Automatic Sam is een band met haar roots in de inmiddels legendarische Achterhoekse Magic Barn, net als het voormalige The Bloody Honkies en het bevriende Shaking Godspeed. Automatic Sam tekende onlangs bij Suburban en brengt begin oktober het album Texino uit. Quadrofoon Records tekent voor de vinyl-release. Luister onderaan dit artikel naar het eerste nummer van de plaat, Keep on Shaking.

Het album is januari van dit jaar opgenomen in de befaamde Magic Barn. Texino telt dertien nummers en bevat gastbijdragen van Wout Kemkens (Shaking Godspeed), Koen Willem Toering (Woost), Gijs Coolen (Woost/Coparck) en Otto Kokke (Do Not Run We Are Your Friends/Dead Neanderthals) op baritonsax. De plaat is opgenomen en gemixt door Toering en Coolen. Mastering deed Pieter Kloos, onder meer bekend van zijn werk met Motorpsycho, The Devil's Blood, Ween en Peter Pan Speedrock.

De titel van het album is afgeleid van de film Who is Bozo Texino?, een geroemde documentaire over de wereld en mythologie van zwervers en reizende grafittiartiesten in Amerika door filmmaker Bill Daniel. De bandleden van Automatic Sam zijn groot fan van de obscure blues en hobomuziek waar bijvoorbeeld ook Tom Waits veel inspiratie uit put. Naast twaalf eigen nummers staat er één cover op de plaat. Het nummer Hard Time Killing Floor Blues van Skip James.

Automatic Sam had een keiharde punkrockplaat in gedachte maar heeft het in de studio over een andere boeg gegooid. Pieter Holkenborg, zanger van de band, legt uit hoe dat ontstond. “Er kwamen maar nieuwe instrumenten bij kijken. Je hoort banjo, slideguitar, mondharmonica en meer. Het is nu meer een soort maffe bluesplaat geworden.” Het album is live ingespeeld door de vier bandleden.

De band tekent mede bij Suburban omdat het zo’n goed Europees netwerk heeft. “We willen zeker ook over de grens spelen,” zegt Holkenborg. Op dit moment is de band een releaseshow in Nijmegen aan het plannen. Hier wordt later meer over bekend.

Luister nu exclusief naar het eerste nummer van Texino: Keep on Shaking

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12