Bombay Show Pig verder zonder zanger Christian Kratzsch Bombay Show Pig verder zonder zanger Christian Kratzsch

Drummer Linda van Leeuwen: "We zijn een aantal keer met zijn tweeën gaan schrijven en hebben demo's opgenomen"

, Christiaan Walraven

Bombay Show Pig verder zonder zanger Christian Kratzsch

Drummer Linda van Leeuwen: "We zijn een aantal keer met zijn tweeën gaan schrijven en hebben demo's opgenomen"

Christiaan Walraven ,

Bombay Show Pig gaat verder als duo. Na de succesvolle EP Baby, It's A Face en single Curve Ball hebben gitarist Mathias Janmaat en drummer Linda van Leeuwen besloten verder te gaan zonder zanger Christian Kratzsch. "We hebben het afgelopen jaar op een andere manier geschreven", vertelt Janmaat.

Drummer Linda van Leeuwen: "We zijn een aantal keer met zijn tweeën gaan schrijven en hebben demo's opgenomen"

Bombay Show Pig gaat verder als duo. Na de succesvolle EP Baby, It's A Face en single Curve Ball hebben gitarist Mathias Janmaat en drummer Linda van Leeuwen besloten verder te gaan zonder zanger Christian Kratzsch. "We hebben het afgelopen jaar op een andere manier geschreven", vertelt Janmaat. Van Leeuwen vult aan: "Naast dingen die we met zijn allen deden, zijn wij ook een aantal keer met zijn tweeën gaan schrijven en hebben dat soms ook gelijk als demo opgenomen."

"Als je eenmaal begint met schrijven dan laat je het gewoon komen en denk je daar verder niet bij na", vervolgt zij. "Het is nooit de insteek geweest om zonder Chris verder te gaan, maar de teksten die we schreven werden steeds persoonlijker. Op een gegeven moment werd het een gek idee om te bedenken dat die door een ander gezongen zouden gaan worden." Janmaat: "Het is een verschrikkelijk moeilijke keuze geweest, maar als het van nature goed voelt, moet je het proberen. Vorige week hebben we het besluit genomen en gaan nu beide ongeveer de helft van de nummers zingen."

De band neemt de komende maanden op in de Utrechtse broedplaats Kytopia met producer Simon Akkermans (C-Mon & Kypski). Deze samenwerking kwam niet uit de lucht vallen. Janmaat leerde de producer kennen tijdens de opnames van de debuutplaat van Dazzled Kid en de twee gingen begin dit jaar met rapper PAX naar Indonesië voor In A Cabin With. Dinsdag was de eerste sessie als duo met naast Simon Akkermans ook Eric Corton in de studio. Van Leeuwen: "Het was heel fijn om de nieuwe nummers aan andere mensen te laten horen. Je gaat je zelf op de nummers toch blindstaren totdat je geen idee meer hebt of het goed is of niet. Eric was enthousiast en had ook goede ideeën."

Tot december staan de opnames van de eerste langspeler van Bombay Show Pig in de planning en in december het mixen, maar het kan met de nummers nog alle kanten op. Janmaat: "We hebben ze nu heel basic geschreven als kleine liedjes op de gitaar. Dan is het aan de uiteindelijke uitvoering of het een top40 nummer wordt of een panfluitstuk. Het zal denk ik wel minder niche worden, zoals we ook in Curve Ball lieten horen. We hebben veel naar Yeah Yeah Yeahs en The Kills geluisterd, maar ook naar Arcade Fire en Beck. In januari hopen we rond Noorderslag een nieuwe single uit te brengen." Van Leeuwen: "Maar laten we eerst eens gaan opnemen."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12