The Sidekicks wil geen standaard Britpop maken The Sidekicks wil geen standaard Britpop maken

“Onze muziek is aanstekelijk en catchy, maar niet hapklaar”

, Jochem Boom

The Sidekicks wil geen standaard Britpop maken

“Onze muziek is aanstekelijk en catchy, maar niet hapklaar”

Jochem Boom ,

The Sidekicks uit Oss zetten met hun zelfbedachte term intellectuele Britpop de lat erg hoog voor zichzelf. Het nummer Time To Think staat ook op de Hollandse Nieuwe compilatie van deze maand.

“Onze muziek is aanstekelijk en catchy, maar niet hapklaar”

The Sidekicks uit Oss leggen met hun zelfbedachte term intellectuele Britpop de lat erg hoog voor zichzelf. Maar je kunt het viertal  geen ongelijk geven, want het nummer Time To Think is tegelijkertijd catchy en afwijkend. Het nummer staat ook op de Hollandse Nieuwe compilatie van deze maand.
 
Zanger en gitarist Joost Ariëns legt uit waarom ze deze term hebben bedacht. "We proberen altijd muziek te maken die aanstekelijk, maar niet hapklaar is. Een band als The Wombats maakt echt alleen maar aanstekelijke liedjes. We hopen dat je bij het luisteren naar onze muziek bij iedere draaibeurt weer iets nieuws hoort. We denken in ieder geval dat we de hoge verwachtingen waar kunnen maken." Hoewel je bij The Sidekicks al bij de eerste luisterbeurt aan Britpop denkt zijn de vier bandleden door uiteenlopende genres beïnvloed. Ariëns: "We hebben alle vier een andere smaak, de één houdt van sixties pop en de andere juist meer van de eigthies. En onze gitarist is juist weer meer geïnspireerd door bluesrock."

De band ontstond drie jaar geleden toen de vorige band van Ariëns zonder drummer kwam te zitten. "Uiteindelijk ontmoette onze bassist op een bijeenkomst van de plaatselijke muziekschool de huidige drummer Niek Willems. We hebben hem uitgenodigd om mee te spelen in de oefenruimte en daaruit is The Sidekicks geboren." De naam The Sidekicks was er eigenlijk al meteen en is bedacht door de drummer.  "We zagen later pas dat er al een aantal bands zijn die dezelfde naam hebben. Voorlopig zal het niet zoveel problemen opleveren, want wij zijn in ieder geval in Nederland en in ons genre de enige band met deze naam. Het is nu natuurlijk wel een mooie uitdaging om de grootste en bekendste 'Sidekicks'  te worden."

Sinds de eerste demo en EP is het viertal duidelijk muzikaal gegroeid. Ariëns: "Onze nieuwe EP Makers Of Nothing is een stuk professioneler opgenomen dan onze vorige demo en EP. Die waren allebei erg rommelig. Verder maken we nu ook gebruik van synthesizers. Die zijn op deze EP maar een paar keer te horen, maar in de nummers die we nu aan het schrijven zijn krijgt de synthesizer een belangrijkere rol." Een volledig album staat nog niet in de planning maar zit zeker in het achterhoofd van de jongens. Ariëns: We schrijven continue nieuwe nummers, maar we schrijven niet speciaal voor een album. De vorige EP's bestaan ook gewoon uit nummers die we op dat moment klaar hadden liggen."

Het uitbrengen van Makers Of Nothing heeft ook voor meer succes gezorgd. Ariëns: "We plukken nu de vruchten. We krijgen goede recensies, kunnen veel spelen en staan nu in de kwartfinale van de Grote Prijs van Nederland. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Ik wil niet arrogant overkomen, maar we hopen in ieder geval dat we tot de halve finales kunnen komen."

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12