Eerste drie genomineerden 3VOOR12AWARD bekend Eerste drie genomineerden 3VOOR12AWARD bekend

Tim Knol, DeWolff en Hef

, Fiona Fortuin

Eerste drie genomineerden 3VOOR12AWARD bekend

Tim Knol, DeWolff en Hef

Fiona Fortuin ,

Op 9 september wordt de zevende 3VOOR12AWARD uitgereikt voor het beste Nederlandse album van de afgelopen 365 dagen. Wie volgt De Staat, De Jeugd van Tegenwoordig, Aux Raus, Opgezwolle en Voicst op? Het lijkt nog ver weg, maar deze week onthullen we in 3VOOR12RADIO toch al de twaalf genomineerden.

Tim Knol, DeWolff en Hef

Op 9 september wordt de zevende 3VOOR12AWARD uitgereikt voor het beste Nederlandse album van de afgelopen 365 dagen. Wie volgt De Staat, De Jeugd van Tegenwoordig, Aux Raus, Opgezwolle en Voicst op? Het lijkt nog ver weg, maar deze week onthullen we in 3VOOR12RADIO toch al de twaalf genomineerden. In de uitzending van maandag belde Eric Cortons invaller Annemieke Schollaardt met de eerste drie.

Tim Knol, genomineerd met Tim Knol
Hij was er ineens, Tim Knol, de jonge singer-songwriter uit Hoorn. Na de release van zijn titelloze debuut op Excelsior werd hij gebombardeerd tot de nieuwe Neil Young en Bob Dylan. “Dat vond ik wel een beetje eng”, vertelt hij tegen Annemieke. “Als mensen met zulke namen gaat schreeuwen, dan moet je wel heel veel waar maken. Al is het natuurlijk wel heel gaaf als ze dat vinden.” Hij is het wonderkind in een oude ziel, met een goed gevoel voor authentieke liedjes. Op zijn sokken verkocht hij in mei Paradiso uit. Nieuw voor hem is zijn nominatie voor een 3VOOR12AWARD. “Meen je dat nou echt? Wat gaaf. Daar ben ik super blij mee. Ik ga het meteen in mijn agenda zetten. Ik ben benieuwd wie hem gaat winnen. We krijgen vast goede concurrentie. We wachten het rustig af.” 

DeWolff, genomineerd met Strange Fruits And Undiscovered Plants
Eind vorig jaar presenteerde DeWolff het psychedelische bluesrockdebuut Strange Fruits And Undiscovered Plants. Een paar maanden later waren ze de jongste band ooit die op Pinkpop speelde. Aan het einde van de show riep zanger Pablo van de Poel: “Dit is de mooiste dag van mijn leven!”, waarna hij zijn gitaar het publiek in gooide. Van die actie heeft hij nog altijd geen spijt, vertelt Van de Poel nu. “Het was het meer dan waard.” Het jaar lijkt niet meer stuk te kunnen voor DeWolff, want daarbij zijn ze ook genomineerd voor een 3VOOR12AWARD. “Ik wist niet van het bestaan af, maar dit vind ik te gek. Er is dit jaar veel goeds uitgekomen. Het is geweldig dat we tot de beste twaalf behoren.”

Hef, genomineerd met Hefvermogen
In april werd zijn plaat Hefvermogen opnieuw uitgebracht op het label Noah's Ark. De re-release bezorgde Hef, de feunende ambassadeur van Hoogvliet op slippers, een lange tour met uitverkochte shows en een spot op de affiches van grote festivals zoals Lowlands. “Het gaat lekker met me, ik heb niet te klagen.” Tegenwoordig heeft hij een eigen studio. Nu nog tijdelijk in zijn moeders huis, “waar ik in mijn onderbroek naartoe kan”, daarna buitenshuis in Rotterdam-West. Gisteren gaf de rapper zijn eerste workshop freestylen voor kids van tien tot dertien jaar. “Ik merkte dat er een klik was. De kids luisteren naar me, ik weet niet waarom, maar ze vinden het master. Dat geeft me een lekker gevoel.” Maar wanneer hem wordt verteld dat hij is genomineerd voor een 3VOOR12AWARD, veert hij nog eens extra op. “Dit vind ik helemaal master, ik ben gelijk blij. Dit zijn de lekkerste dingen. Komt er dan ook een avond? En moet ik dan een smoking aan?” Smoking mag, slippers zijn toegestaan.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12