Grote overwinning van Go Back To The Zoo Grote overwinning van Go Back To The Zoo

Vanaf de eerste minuut is de India-tent veel te klein

, door Erik Zwennes, foto's Nick Helderman

Grote overwinning van Go Back To The Zoo

Vanaf de eerste minuut is de India-tent veel te klein

door Erik Zwennes, foto's Nick Helderman ,

Wie heeft bedacht dat Go Back To The Zoo in de India-tent speelt? Het lijkt logisch voor een debuterende act, maar de tent is veel te klein. Dit versterkt wel het gevoel dat hier iets bijzonders aan de gang is.

Vanaf de eerste minuut is de India-tent veel te klein

Wie heeft bedacht dat Go Back To The Zoo in de India-tent speelt? Het lijkt logisch voor een debuterende act, maar de tent is veel te klein. Dat versterkt wel het gevoel dat hier iets bijzonders aan de gang is.

CONCERT
Go Back To The Zoo, Lowlands India, zondag 22 augustus 2010

MUZIEK
Go Back To The Zoo maakt ongecompliceerde meezing-popmuziek met een stevige rockrand. Onlangs brachten de heren het debuutalbum Benny Blisto uit.

PLUS
Vanaf de eerste minuut is de India-tent veel te klein. Deze debutanten hadden de Grolsch met gemak platgespeeld. Voordeel is dat de overwinning er nu nog indrukwekkender uit ziet en je nog sterker het gevoel krijgt dat alles even samenkomt voor de band. De belangrijke platenindustriemensen hebben allemaal hun plekje gevonden, zelfs op dit vroege tijdstip. Tot ver buiten de tent (echt ver) springt men in het rond bij setopener 'Hey DJ' om al crowdsurfend en brullend het einde te halen. De band ziet er goed uit, straalt en bouwt het optreden zorgvuldig op, zonder inzakmoment. Die nare ballade 'Gotta Wake Up' spelen ze dus ook gewoon niet. De kracht van deze band zit live in de gigantische dansbaarheid van de set. De drummer houdt het simpel en vrijwel constant op een gelijk tempo. Bij de grote hit 'Electric' bouwen ze een mooie en creatieve break in. De extase is compleet.

MIN
Het is bijna eng om voor te stellen hoe dit optreden later vandaag zou zijn verlopen. Wanneer alle slaap uit de ogen is gewreven en men wat gedronken heeft, werkt dit natuurlijk nog beter. Go Back To The Zoo doet niets nieuws, het is niet verheven of bijzonder creatief. Elk land zijn eigen hitfabriek en Go Back To The Zoo is de onze.

CONCLUSIE
Wat andere Nederlandse bands probeerden is Go Back To The Zoo twee weken na hun albumrelease al gelukt: een optreden geven waarbij door de gehele tent elk woord dansend wordt meegezongen. Het mooie is dat ze dit ook nog doen zonder te forceren. Geen toeters en bellen (letterlijk), maar simpelweg ijzersterke meezingers schrijven en met overgave spelen. Dit soort muziek zal er altijd zijn en beter is dit in Nederland de afgelopen jaren nog niet gedaan. Niet door Gem en ook niet door Voicst. Go Back To The Zoo heeft het voor mekaar. In tijden van De Staat, Moss, Kyteman, Tim Knol en Daily Bread is het goed toeven in Nederland.

CIJFER:
8

Meer Lowlands op de speciale festivalsite

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12