Perquisite wint Gouden Kalf voor soundtrack Carmen van het Noorden

Vanuit Rotterdam: "Ik ben absoluut blij"

Fiona Fortuin ,

Perquisite heeft een Gouden Kalf gewonnen voor zijn soundtrack Carmen van het Noorden. De producer kon zelf niet bij de uitreiking aanwezig zijn, maar laat weten 'absoluut blij te zijn'.

Vanuit Rotterdam: "Ik ben absoluut blij"

Perquisite wint een Gouden Kalf voor zijn soundtrack Carmen van het Noorden. De jury prijst zijn soundtrack voor de manier waarop de muziek een extra emotionele laag aan de film geeft.

De producer kon zelf niet bij de uitreiking vanavond in Utrecht aanwezig zijn. Hij heeft samen met Pete Philly een theatershow in Rotterdam. Vandaar dat regisseur Jelle Nesna en hoofdrolspeelster Sanguita Akkrum de prijs in ontvangst namen. Nesna liet weten in de eerste plaats zichzelf te willen bedanken omdat hij Perquisite heeft gekozen voor de muziek. En dan komt via de mobiele telefoon van Akkrum ook Perquisite zelf nog even live in de uitzending. Het enige wat dan te horen is, is dat hij 'erg blij is' met zijn prijs.

Dus belt 3VOOR12 hem snel even op, voor een tweede telefonische reactie. Perquisite:

"Precies wanneer ik in de pauze van het optreden de kleedkamer in kom, zie ik via de live-stream dat de categorie muziek aan de beurt is. Aan de beelden te zien dacht ik dat ik het niet was geworden. Zo zag het er naar uit. Ik was echt verrast, had dit ook nooit verwacht. Ik ben absoluut blij. Filmmuziek is heel leuk om te maken, ik zou het graag meer willen doen. Ik ben momenteel bezig met twee tracks voor een volgende film, maar wellicht is deze prijs een goede opstap naar meer opdrachten."

Het Gouden Kalf is de meest prestigieuze filmprijs van Nederland en wordt elk jaar in 17 categorie├źn uitgereikt. De Gouden Kalveren Jury presenteerde de genomineerden na het zien van 67 filmproducties in competitie. De andere genomineerden in de categorie 'Beste Muziek' waren Fons Merkies en Vincent van Warmerdam.