Mojo doet aangifte van bedreiging door zwarthandelaren Mojo doet aangifte van bedreiging door zwarthandelaren

Woordvoerster Marjanne Manders: “De strijd was altijd al vinnig”

, Ron van der Sterren

Mojo doet aangifte van bedreiging door zwarthandelaren

Woordvoerster Marjanne Manders: “De strijd was altijd al vinnig”

Ron van der Sterren ,

Mojo heeft dinsdag aangifte gedaan van bedreiging door een zwarthandelaar in concertkaartjes. Dat bleek woensdag na afloop van de Tweede Kamer-hoorzitting rondom het wetsvoorstel voor regulering van de ticketverkoop. Om welke handelaar het gaat, wil Mojo niet zeggen, wel dat het een van de dertig bekende Nederlandse doorverkopers betreft.

Woordvoerster Marjanne Manders: “De strijd was altijd al vinnig”

Mojo heeft dinsdag aangifte gedaan van bedreiging door een van de dertig bekende Nederlandse secundaire ticketbureaus. Dat bleek woensdag na afloop van de Tweede Kamer-hoorzitting rondom het wetsvoorstel voor regulering van de ticketverkoop. De zwarthandelaar zou een jurist van Mojo meerdere keren gezegd hebben dat het voor hem persoonlijk consequenties zou hebben als zijn werkgever de strijd tegen de zwarthandelaar bleef voortzetten. Mojo deed daarop dinsdag aangifte van bedreiging bij de politie in Delft.

Tijdens een Tweede Kamer-hoorzitting over het wetsvoorstel ter regulering van de ticketverkoop kwam het onderwerp ter sprake nadat onder andere de KNVB te kennen gaf geconfronteerd te zijn met bedreigingen. De voetbalbond had een onderzoeksbureau ingeschakeld om zicht te krijgen op de werkwijze van de tussenhandelaren. Dat bureau heeft destijds de opdracht teruggegeven na bedreiging van handelaren.

Een escalatie van de strijd wil Mojo woordvoerster Marjanne Manders het niet noemen: “De strijd was altijd al vinnig, maar dit is de eerste keer dat een van onze medewerkers persoonlijk is bedreigd door een zwarthandelaar.” Wel constateert ze dat het gevecht in de loop van de jaren veel feller is geworden naarmate de belangen groter werden: “De tijd dat het ging om een paar mannetjes op de straat is al lang voorbij. Toen had de consument er soms last van, als ze in een rij voor een ticketshop geïntimideerd werden. Inmiddels is het een grote industrie geworden waar veel geld in om gaat.” Ze hoopt dat deze persoonlijke bedreiging een incident blijft.

De onlangs opgerichte branchevereniging van ticketdoorverkopers EUSTA reageert enigszins laconiek op de aantijging. Voorzitter Keje Molenaar: "Als dit daadwerkelijk waar is en het betreft een lid van de EUSTA, dan heeft dat lid een probleem. Die ligt eruit. Maar ik weet niet om wie het gaat, of het een lid betreft en wat er is gezegd, dus ik kan hier helemaal niets mee. Wel heb ik woensdagochtend met open mond geluisterd naar de indianenverhalen die tijdens de hoorzitting zijn verteld. Alsof we allemaal zware criminelen zijn. Een recherchebureau, ingeschakeld door de KNVB zou bedreigd zijn? Ik kan me daar niets bij voorstellen. En als het zo is, dan doe je gewoon aangifte. Zoals Mojo dinsdag heeft gedaan. Maar je gaat het niet in zo'n hoorzitting aan de grote klok hangen om kaartverkopers zwart te maken, zonder de feiten te overleggen."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12