Krause wil niet langer alleen zijn Krause wil niet langer alleen zijn

Debuutalbum uit in het najaar

, Fiona Fortuin

Krause wil niet langer alleen zijn

Debuutalbum uit in het najaar

Fiona Fortuin ,

Het duurt niet lang meer voordat Krause solo-af is. De Groningse wil meer uit haar optredens halen en alleen gaat dat niet. “Ik wil zoveel mogelijk live doen, maar ik wil ook nog een show geven, het publiek entertainen.”

Debuutalbum uit in het najaar

Het debuutalbum van Krause laat niet lang meer op zich wachten. In april brengt de Groningse een pre-release uit met zes nummers, waarna in het najaar een volledig debuut volgt, geproduceerd door haar stadsgenoten Noisia. En in de zomer wil ze veel spelen. Niet alleen, maar met band. “Het ligt een beetje moeilijk”, zegt de electro zangeres. “Noisia vindt eigenlijk dat ik er niet aan moet beginnen. Het trio heeft een kenmerkend, ranzige sound die heel moeilijk met band live is na te spelen. Maar ik geloof er in, dit moet haalbaar zijn.”

Het plan voor een band zwierf al langer rond in het hoofd van Krause, maar werk heeft ze er nooit van gemaakt. Tot nu dan. “Sinds ik bij een groot label zit (Sony/BMG, red.), merk ik dat mensen meer van me zijn verwachten, je staat ook meer in het middelpunt van kritiek. Soms wordt je, zoals in de recensie van 3VOOR12 op Noorderslag, dan ergens keihard op gewezen. Dat er teveel uit mijn laptop komt. Ik ben in mijn eentje, heb maar één stem en twee handen, dus loopt er hier en daar weleens een backing vocale of een baslijn mee. Ik wil zoveel mogelijk live doen, maar ik wil ook nog een show geven, het publiek entertainen.”

Dus is een band voor haar de uitkomst. “In zekere zin hebben de kritieken mijn ogen geopend, van 'fuck ik moet er meer uithalen'. Ook mis ik de synergie op het podium tussen bandleden.” Op haar website heeft ze al een oproep gedaan, wat meer dan 100 reacties opleverde. “Een paar schreven dat ze niet van electro houden, maar wel graag op festivals spelen. Maar er zaten ook veel serieuze mailtjes tussen.” Vanavond heeft ze haar eerste afspraak, met een potentiële drummer. Naar een bassist/toetsenist- hij/zij moet beide kunnen- is ze nog op zoek. Lijkt het je wel leuk én hou je van electro, zoek dan contact met Krause via haar website

In de tussentijd broedt Susanne Clermonts, de vrouw achter Krause, samen met GRAM op een tour waar de dames het podium zullen delen. Dit weekend reisde ze af naar Amsterdam om met GRAM aan een track te werken.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12