Welcome To The Future zet de meisjes in de achtertuin Welcome To The Future zet de meisjes in de achtertuin

"Dat is niet alleen omdat ze...meisjes zijn, ze zijn echt heel goed"

, Fiona Fortuin

Welcome To The Future zet de meisjes in de achtertuin

"Dat is niet alleen omdat ze...meisjes zijn, ze zijn echt heel goed"

Fiona Fortuin ,

Aanstaande zaterdag is voor de derde keer het Welcome To The Future festival in 't Twiske. Met dit jaar vooral inhoudelijke veranderingen. De Future Stage staat in het teken van nieuwe house en in de Backyard staan de meisjes. "Ze staan daar niet alleen omdat...omdat ze meisjes zijn, maar ze zijn echt heel goed; stoer en vol energie."

"Dat is niet alleen omdat ze...meisjes zijn, ze zijn echt heel goed"

Daags voor de derde editie van dancefestival Welcome To The Future in 't Twiske, zit organisator Gert van Veen gebogen over de vervoerslijst van het festival naar Studio 80, waar nadien de officiele afterparty zal zijn. "Het is een heel karwei om de dj's die na Welcome To The Future ook in Studio 80 draaien, ook echt daar te krijgen." Zo heeft Van Veen liever dat fouten die in het verleden zijn gemaakt, niet nog eens gebeuren. "Vorig jaar bleef ik achter op het festival, de auto's waren al vertrokken. Het was niet erg hoor. Ik ben met de pendelbus gegaan, dat was nog gezellig ook."

Drie jaar geleden begon de organisatie, die bijna net zo oud is als de weg naar de oorsprong van techno, het gelijknamige outdoor festival. En zoals het Welcome To The Future betaamt is ook dit jaar met de blik op de toekomst aan het concept geschaafd. De stages, vijf in totaal, zijn hetzelfde gebleven. "We hebben vooral inhoudelijk meer verschil in kleur aan willen brengen. Anders is bijvoorbeeld de invulling van de Future Stage, waar de focus nu meer op nieuwe house ligt", vertelt Van Veen. Zo staan daar Jimpster, Agnes, Dekmantel en Philip Young. "Dit podium toont duidelijk de evolutie waar Welcome To The Future voor staat. De minimal sound heeft zich in twee jaar tijd geevolutioneerd naar een warm geluid gebaseerd op originele house. Boris Werner sluit er af samen met Lauhaus. Hij heeft zich op een heel natuurlijke manier ontwikkeld tot een van de beste dj's in het genre."

De Backyard is het podium voor nieuw talent, met dit jaar opvallend veel meiden op de line-up: Johanna Mercker, Flowing met Ingrid Muijs, Naald en Draad. "Ze staan daar niet alleen omdat...omdat ze meisjes zijn, ze zijn echt heel goed; stoer en vol energie. Ik heb iedereen, dus alle artiesten op Welcome To The Future, dit jaar aan het werk gezien. Ik weet dus waar ik over praat als ik zeg dat ik erg happy ben met het programma."

Ook terug van weggeweest is Amsterdam 661. Deze improvisatie supergroep met naast Gert van Veen, Lauhaus, Julian Chaptal, Boris Werner, David Labeij en Kabale und Liebe stond er de eerste editie ook. "Sindsdien hebben we weinig opgetreden. Afgelopen jaar zelfs helemaal niet, tot we een paar weken geleden in de Melkweg weer samen iets deden. Iedereen heeft afzonderlijk zo'n volle agenda gekregen, dat het moeilijk is om een datum te vinden dat iedereen kan. Het zegt iets over het succes van de jongens, maar het is ook wel jammer. Het was weer enorm kicken. Improviseren zie ik als een van de hoogste vormen van muziek maken."

Welcome To The Future is aanstaande zaterdag 1 augustus, van 12.00- 24.00 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Aansluitend is er een officiele after in Studio 80.

3VOOR12 gaat de after waarschijnlijk niet halen, maar doet wel verslag van het festival en neemt de dj-sets op. Die zullen na het weekend zo snel mogelijk online komen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12