Nederlander Roel Wouters maakt nieuwe Hot Chip video Nederlander Roel Wouters maakt nieuwe Hot Chip video

"One Life Stand geïnspireerd op mijn theepot"

, Erik Zwennes

Nederlander Roel Wouters maakt nieuwe Hot Chip video

"One Life Stand geïnspireerd op mijn theepot"

Erik Zwennes ,

De Nederlandse videokunstenaar en clipmaker Roel Wouters is verantwoordelijk voor de nieuwe video van de Britse electropopband Hot Chip. Hij bedacht, regisseerde en bewerkte de video bij de titeltrack One Life Stand. Nu is hij bezig met een bijzondere clip voor C-Mon & Kypski.

"One Life Stand geïnspireerd op mijn theepot"

De Nederlandse videokunstenaar en clipmaker Roel Wouters is verantwoordelijk voor de nieuwe video van de Britse electropopband Hot Chip. Hij bedacht, regisseerde en bewerkte de video bij de titeltrack One Life Stand. "Normaal word je afgeschermd van de band, maar ze waren er gewoon bij in de montageruimte."

Wouters schoot eerder twee bekroonde clips voor de Amsterdamse band zZz. Zijn concept werd door Fiat gekocht voor een internationale campagne. Het betekende een voorzichtige internationale doorbraak en hij nam een internationaal agent aan. Na enkele pitches voor andere bands hapte Hot Chip toe.

Het idee van Wouters was om de band in een zeer kleine ruimte neer te zetten en door cameratechnieken juist een grote ruimte uit te beelden. "Alsof ze op hun eigen planeetje rondlopen." Hij gebruikte hiervoor een oude cameratechniek, die is uitgevonden door de vermaarde regisseur Alfred Hitchcock. "De camera komt op het onderwerp af terwijl je uitzoomt. Het stomme is dat ik dacht iets nieuws bedacht te hebben bij het turen naar mijn theepot. Maar het werkt uiteindelijk, daar gaat het om."

Wouters had een leuke tijd met de bandleden. "Het zijn heel aardige en professionele mensen. Normaal worden zij afgeschermd door het management en ik door een producer, maar ik wilde dat we gewoon met elkaar konden mailen over ideeën en keuzes. Uiteindelijk zijn ze gewoon in de montageruimte erbij komen zitten. Zij zijn ook erg blij met het resultaat.

"Het was een heel nieuwe werkervaring: de set stond in anderhalve dag en de hele clip was in anderhalve week af. Dat is echt heel snel en professioneel." Op dit moment heeft de regisseur nog geen andere internationale projecten op stapel staan. Maar een video voor niemand minder dan C-Mon & Kypski is zijn volgende project. "Deze video bij het nummer More Is Less is nooit af. Fans kunnen meedoen, ga dat zien!"

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12