Oud -Hollandse Nieuwe Thomas Laurén verhuist naar Berlijn Oud -Hollandse Nieuwe Thomas Laurén verhuist naar Berlijn

“Alleen de liefde hield me tegen”

, Fiona Fortuin

Oud -Hollandse Nieuwe Thomas Laurén verhuist naar Berlijn

“Alleen de liefde hield me tegen”

Fiona Fortuin ,

Het leek er even op dat het bij woorden bleef, maar het gaat nu toch gebeuren voor Thomas Laurén. De oud-Hollandse Nieuwe verhuist naar Berlijn. Begin vorig jaar kondigde hij het al aan, maar er was iets wat hem tot nu toe tegenhield: de liefde. “Die is nu over”, zegt de producer/dj.

“Alleen de liefde hield me tegen”

Het leek er even op dat het bij woorden bleef, maar het gaat nu toch gebeuren voor Thomas Laurén. De oud-Hollandse Nieuwe verhuist naar Berlijn. Begin vorig jaar kondigde hij het al aan, maar er was iets wat hem tot nu toe tegenhield: de liefde. “Die is nu over”, zegt de producer/dj. Dus staat hem niets meer in de weg. Afgelopen weekend was hij in Parijs. “Daar heb ik zo genoten van alle kunst en cultuur. Het idee om naar Berlijn te verhuizen is toen meteen weer aangewakkerd.”

Sinds zijn eerste bezoek aan Berlijn anderhalf jaar geleden, heeft Thomas de stad drie keer bezocht. “De stad weet me op een compleet ander niveau te inspireren en zorgt voor frisse energie. Dat heb ik op dit moment nodig. In Nederland is er nog maar weinig dat me triggert om muziek te maken. Er zijn genoeg feestjes, maar te weinig daarvan vind ik uitdagend.”

Zijn goede vriend en tevens producer Ion Ludwig woont al een paar jaar in de Duitse hoofdstad. “Ik hoop via hem of tips aan een appartementje te komen. Het eerste wat op mijn pad komt, zal ik aangrijpen.”

Het plan is om in september de spullen te pakken, zodat hij nog genoeg tijd heeft om te sparen. “Ik ga aan de slag bij een evenementenbedrijf en ook met optredens en mijn muziek hoop ik genoeg geld bij elkaar te kunnen krijgen.”

Ondanks hij ietwat inspiratieloos is, heeft de producer weinig te klagen. Sinds eind vorig jaar heeft Thomas Laurén zijn eigen label Savoir samen met Amersfoortse producer Tundra, zijn EP Waste No Time komt dit jaar nog uit op King Fu Records en een track van hem is door Sander Kleinenberg opgepikt. Hij draaide Guide To Banyan nog tijdens de Music conference WMA in Miami. “Misschien dat hij me tekent voor een mix compilatie, dat zou te gek zijn.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12