Lucky Fonz III: “Ik dacht dat Jaap Boots veel jonger was” Lucky Fonz III: “Ik dacht dat Jaap Boots veel jonger was”

Artiesten aan het woord over 10 jaar 3VOOR12

Lucky Fonz III: “Ik dacht dat Jaap Boots veel jonger was”

Artiesten aan het woord over 10 jaar 3VOOR12

3VOOR12 bestaat 10 jaar. Daar zijn we zelf heel blij mee, maar wat kunnen we er meer over zeggen zonder al te veel veren in bepaalde plekken te stoppen. Dus laten we dat anderen doen. 15 mei vieren we het met alle zestien lokaalafdelingen door het hele land. Tot die tijd elke dag een artiest aan het woord over ons. Vandaag: Lucky Fonz III.

Artiesten aan het woord over 10 jaar 3VOOR12

3VOOR12 bestaat 10 jaar. Daar zijn we zelf heel blij mee, maar wat kunnen we er meer over zeggen zonder al te veel veren in bepaalde plekken te stoppen? Dus laten we dat over aan anderen. 15 mei vieren we het met alle zestien lokaalafdelingen door het hele land.  Tot die tijd elke dag een artiest aan het woord over ons. 

Lucky Fonz III (Otto Wichers) is net een paar dagen terug van een tour door Zuid-Afrika. Hij heeft daar zes clubshows gedaan én gespeeld op het OppiKoppi festival in Johannesburg. Niemand aan het thuisfront wist er van. “Niet alles wat ik doe hoeft te dienen als publiciteit. En ik had toch geen tijd om een weblog bij te houden”, grapt hij. Hij kan niet wachten om terug te gaan. “De mensen in Zuid-Afrika vinden mijn muziek echt goed, daardoor voelt het ook goed om daar te zijn. Ze moesten hard lachen om de details in mijn teksten, waar in Nederland om wordt gegiecheld.”

Lucky Fonz over 3VOOR12…

kent 3VOOR12 sinds: “In ’99 ben ik begonnen aan mijn studie Engels, dus dan zal het in 2003 zijn geweest. Dat jaar woonde ik in Schotland, op mijn kamer daar had ik voor het eerst internet. Toen bekeek ik af en toe ook de 3VOOR12 website. Maar al in mijn puberjaren luisterde ik naar Club Lek met Jaap Boots. Ik fantaseerde toen vaak dat ik er live bij kon zijn, als ik naar Amsterdam zou verhuizen. In ’99 gebeurde het: ik zag Jaap Boots in het echt. Daar schrok ik wel een beetje van. Hij heeft zo’n jongensachtige stem, ik dacht dat hij veel jonger zou zijn.” 

eerste contact: “Toen mijn eerste album uitkwam heb ik een handgeschreven brief gestuurd naar hoofdredacteur Leonieke Daalder waarin ik een opsomming gaf van wat ik tot dan toe had gepresteerd, in welke kroeg ik had gestaan en meer. Ook vroeg ik of ik Hollandse Nieuwe kon worden. Dat ben ik toen geworden. Hollandse nieuwe is echt een kwaliteitsstempel voor beginnende muzikanten. Stap je nadien naar kroegen toe met je bio waarin staat dat je Hollandse Nieuwe bent geweest, dan word je een stuk serieuzer genomen. ” 

mooie herinnering: “Een optreden van Liars lang geleden in de Club. De zanger is zo lang en woest. Het maakte iets dierlijks in mij los. Ik voelde me echt een kerel, ging daarna bier drinken en vrouwen versieren.” 

ik zeg 10 jaar 3VOOR12, jij zegt... “10 jaar lang die steun die het verschil kan maken voor artiesten.”

verjaardagswens voor 3VOOR12: “Lang zal ze leven, op naar de 100.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12