Voicst schrijft nummers voor Anouk Voicst schrijft nummers voor Anouk

“Ik ben het meest gelukkig als ik schrijf”

, Fiona Fortuin

Voicst schrijft nummers voor Anouk

“Ik ben het meest gelukkig als ik schrijf”

Fiona Fortuin ,

Voicst zit in de metro op weg naar de HMH wanneer we in de eindejaarsuitzending van Dubbel Check bellen met zanger/gitarist Tjeerd Bomhof. Ze spelen daar in het voorprogramma van Anouk. Bomhof heeft pas nog nummers met haar geschreven voor het nieuwe album van de Haagse zangeres. Was 2008 het jaar van Voicst? “Ik denk wel dat we blij kunnen zijn.”

“Ik ben het meest gelukkig als ik schrijf”

Begin dit jaar kwam A Tale of Two Devils uit, het album van Voicst. De Amsterdamse band tourde heel Nederland door, in alle hoeken stonden ze vrijwel in uitverkochte zalen. Missie geslaagd, is 2008 het jaar van Voicst geworden? “Ik denk wel dat we blij kunnen zijn”, zegt zanger/gitarist Tjeerd Bomhof. “We hebben gedaan wat we konden, daar is ook daadwerkelijk iets uitgekomen. Dat is heel tof.”

Voicst zit in de metro op weg naar de Heineken Music Hall wanneer we zanger Tjeerd Bomhof aan de telefoon hebben tijdens de eindejaarsuitzending van Dubbel Check. Die avond spelen ze in het voorprogramma van Anouk. De kans is klein dat ze ook iets samen op het podium zullen doen, maar achter de schermen is er al wel flink samengewerkt. “Anouk en ik hebben samen aan nummers gewerkt voor haar nieuwe album”, zegt Bomhof. “Dat was te gek en leuk om te doen. De nummers zijn al opgenomen, ik ben erg benieuwd.”

Na het horen van A Tale of Two Devils zocht de Haagse zangeres contact met hem, vertelt Bomhof. De twee zijn een paar keer bij elkaar gekomen. “De eerste keer was het logischerwijs aftasten, maar al vrij snel was duidelijk dat er een klik tussen ons is. We maakten liedjes on the spot. We zijn er met een gitaar voor gaan zitten en hebben vooral niets van te voren verzonnen.”

Naast Anouk heeft hij ook zijn hulp geboden aan Lucky Fonz III en Roosbeef. “Voor deze dingen had ik aan het begin van het jaar speciaal tijd gemaakt. Ik wilde niet alleen optreden en interviews doen. Dat is ook leuk om te doen, maar toch heel anders dan creëren. Ik ben er achter gekomen dat ik het meest gelukkig ben als ik schrijf.” Voor zijn eigen band is het schrijfproces voor een nieuw album nog niet begonnen. “We denken momenteel na over wat we kunnen gaan doen. In januari of februari willen we beginnen met schrijven.”

En wat gaat 2009 voor Voicst betekenen? A Tale of Two Devils komt in ieder geval uit in Duitsland en Frankrijk. “Dit jaar hebben we wel wat dingen in het buitenland geprobeerd, niet alles was even succesvol. Het is een kwestie van zoeken naar de juiste mensen om mee samen te werken. Je moet zoiets doen als het goed voelt. Maar er gaat zeker nog wat in het buitenland gebeuren. Er staan al optredens gepland, maar wanneer die zijn weet ik niet precies. En zelf wil ik volgend jaar ook weer met een paar mensen samenwerken.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12