Lijn 5 verhuist per 28 augustus naar FunX

NPS: “Plek op Radio 5 was vreemd”

Hiphopzender Lijn 5 verhuist 28 augustus van de NPS naar FunX. De twee urbanplatforms van de Publieke Omroep worden zo samengevoegd tot één. Dat bevestigt eindredacteur radio Jurre Bosman van de NPS. “We geven Lijn 5 met een mooie strik er omheen cadeau.”

NPS: “Plek op Radio 5 was vreemd”

Hiphopzender Lijn 5 verhuist 28 augustus van de NPS naar FunX. De twee urbanplatforms van de Publieke Omroep worden zo samengevoegd tot één. Dat bevestigt eindredacteur radio Jurre Bosman van de NPS. 

De verhuizing heeft te maken met de nogal onnatuurlijke plek die de hiphopprogramma’s bij de Publieke Omroep innamen. “Lijn 5 verdwijnt van Radio 5. De plek op die zender was langzamerhand heel vreemd geworden. Radio 5 heeft zich de laatste jaren met succes ontwikkeld tot een 55+ zender, wat wij met Lijn 5 deden, stond daar haaks op. We vonden het zonde om zoveel talent en goede programma’s op die zender weg te stoppen.” De NPS ging op zoek naar een nieuwe partner voor Lijn 5. “We geven Lijn 5 met een mooie strik er omheen cadeau”, zegt Bosman. 

Over de consequenties van de samenwerking voor de programma's van Lijn 5 kan Bosman niets zeggen. "Ik denk in elk geval dat liefhebbers Lijn 5 veel makkelijker kunnen vinden dan op Radio 5." FunX en Lijn 5 waren niet beschikbaar voor verdere toelichting.