Goud Graven met Robodock: Green Velvet, Run DMC en Lady Sovereign Goud Graven met Robodock: Green Velvet, Run DMC en Lady Sovereign

"Prodigy heeft dezelfde Ed Banger vibe, maar dan beter"

Goud Graven met Robodock: Green Velvet, Run DMC en Lady Sovereign

"Prodigy heeft dezelfde Ed Banger vibe, maar dan beter"

Robodock viert volgende week haar jubileum met goud van Nederlandse bodem. Op het vierdaagse festival op het Amsterdamse NDSM-werf staan namen als Legowelt, About, David Gilmour Girls en Zea. Het is aan programmeur Ivo Schmetz om voor die tijd nog één keer goud te graven, maar dan in het archief van 3VOOR12. Ditmaal blijft hij niet binnen de landsgrenzen. "Ik ben een stuk persoonlijker te werk gegaan."

"Prodigy heeft dezelfde Ed Banger vibe, maar dan beter"

De tiende editie van festival Robodock belooft een bijzondere editie te worden. Ivo Schmetz is sinds drie jaar muziekprogrammeur en neemt dit jaar voor het eerst alleen de muzikale honneurs waar. Hij koos meteen voor een andere aanpak. Buiten staat een extra tent en “omdat hij niet per se alles zelf hoeft te doen”, heeft hij samengewerkt met gastprogrammeurs als Rednose Distrikt en Subbacultcha.

Green Velvet - La La Land
“ Ik heb verschillende fases in elektronische muziek doorlopen. Zo luisterde ik afwisselend veel naar house, drum ’n bass, triphop en techno. Een paar nummers zijn na die fases blijven hangen. Die hebben dan iets in zich. La La Land is er zo één. Het nummer heeft een lekkere drive en beat. Dit is een klassieker.”

Run DMC - Beats to the Rhyme
“Met Run DMC begon mijn échte interesse in muziek. Ik zat op de middelbare school en luisterde al wel top 40 muziek. Maar bij het horen van Run DMC en ook Beastie Boys ontstond mijn werkelijke enthousiasme en passie voor muziek. Dit vond ik te gek. Het is ontzettend rauw en kaal. Ik luister nog vaak naar Run DMC, vooral naar de eerste twee platen. Die zijn toch een stuk minder gepolijst dan de laatste albums.”

Lady Sovereign - Random
“Lady Sovereign stond boven aan mijn verlanglijstje voor Robodock. Maar helaas. Ik heb het geprobeerd, maar ze is momenteel op tour met Gwen Steffani. Had ze gekund, was het qua budget nog altijd de vraag of het mogelijk was haar te boeken. Lady Sovereign is één van de artiesten die me momenteel erg aanspreekt. De muziek op zich is al heel goed. Maar ook hoe ze zingt, rapt, of hoe je het ook wilt noemen, is heel apart. Zeker met dat Engelse accent. Dit is iets geheel nieuws.”

zZz - XTC
“Voor de invulling van het programma van Robodock heb ik me vooral geconcentreerd op Nederlandse muziek. Er gebeurd in ons land ongelofelijk veel. En grote namen zijn geen must voor een goed programma. Van de Nederlandse bands vind ik zZz erg goed. De band staat niet op Robodock, omdat de band precies die week midden in de opnames van de nieuwe plaat zitten. Niet alleen het nummer, maar ook de videoclip vind ik erg mooi. De sfeer die de clip weergeeft is sjiek, maar tegelijkertijd ook sleazy.”

Prodigy - Girls
“Ik luister tegenwoordig veel naar bands van het label Ed Banger, zoals Justice en Uffie. Die muziek doet me denken aan Girls van Prodigy. Het nummer heeft diezelfde soort Ed Banger vibe, maar dan beter. Het is electro op een rauwe manier.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12