Claw Boys Claw klautert weer het podium op Claw Boys Claw klautert weer het podium op

"Na al die jaren. Schei uit, ik heb er zelf ook niet van kunnen slapen"

Claw Boys Claw klautert weer het podium op

"Na al die jaren. Schei uit, ik heb er zelf ook niet van kunnen slapen"

Na tien jaar stilte is daar eindelijk een teken van leven van Claw Boys Claw. Tien jaar na het laatste album Will-O-The-Wisp is een nieuwe in de maak, Pajama Day. Voordat het grote werk weer gaat beginnen, doet de band eerst een kleine clubtour. Zanger Peter te Bos: "Om het vet van mijn lijf te krijgen."

"Na al die jaren. Schei uit, ik heb er zelf ook niet van kunnen slapen"

Tien jaar lang was er een doodse stilte. Maar de band Claw Boys Claw ademt weer. Of zoals op de website over de gehele breedte is te lezen: Pajama Day is on its way! Pajama Day is het nieuwe album. “Hij komt er echt aan”, verzekert zanger Peter te Bos. “Na al die jaren. Schei uit, ik heb er zelf ook niet van kunnen slapen”

Ooit, in 1984, zette Claw Boys Claw binnen een uur het debuut Shocking Shades Of Claw Boys Claw in elkaar. Daar steekt de opnametijd van het nieuwe album schril tegen af. Tien jaar na het laatste album Will-O-The-Wisp krijgt de nieuwe cd vorm. “De lat ligt hoog. Nee, die is er zelfs niet meer. We wilden iets goed maken en goede dingen kosten tijd. De laatste cd is tien jaar geleden gemaakt, sindsdien hebben de bandleden zich op andere terreinen begeven. Dan kost het ook tijd om weer op één lijn te komen.”

De reacties op de terugkeer van de band, die officieel nooit uit elkaar is gegaan, zijn overweldigend, vertelt Te Bos. “Iedereen is blij dat er eindelijk weer eens een band is met een eigen sound én die heel dicht bij het publiek staat én niet afhankelijk is van een pose.”

Ook zal de band weer de planken op gaan. De leeftijdskloof met de mensen in het publiek zal geen problemen opleveren. Te Bos, zelf 56 jaar oud: “Het gaat allemaal gewoon weer gebeuren. Het leeftijdsverschil zal wellicht groot zijn, maar we zijn nog steeds heel vief. Het gaat ook om de energie en die is er nog altijd.” Half november start de band een tour langs de kleine zalen. “Om het vet van mijn lijf te krijgen”, licht de zanger toe. Na de feestdagen in december staat een uitgebreide concertreeks in de planning. “Ik heb nog altijd zin om te toeren. Dat blijft toch geweldig. Die files zijn vreselijk en ‘s nachts de versterker naar binnen sjouwen, is ook niet alles. Ik denk dan ook dat ik dat ga laten doen. Maar er is niets leuker dan optreden.”

Januari 2008 komt het album Pajama Day uit.

Luister naar het gehele interview met Peter te Bos in Dubbel Check

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12