Do-The-Undo in zee met muzikale vriend van Paul McCartney Do-The-Undo in zee met muzikale vriend van Paul McCartney

Anne Soldaat voor opnames naar LA: "Ik ben zo flexibel als rubber"

Do-The-Undo in zee met muzikale vriend van Paul McCartney

Anne Soldaat voor opnames naar LA: "Ik ben zo flexibel als rubber"

Nog geen jaar na het Do-The-Undo debuut is Anne Soldaat al weer druk bezig met de opvolger. In januari vliegt hij naar Los Angeles om daar met Jason Falkner (heeft gewerkt met o.a. Air, Beck en Paul McCartney) de liedjes voor het tweede album op te nemen. Die zal rond maart 2008 moeten verschijnen.

Anne Soldaat voor opnames naar LA: "Ik ben zo flexibel als rubber"

Begin dit jaar kwam Anne Soldaat met het titelloze debuutalbum van Do-The-Undo. Alom lovende recensies, een optreden op Noorderslag en een goedbezochte clubtour volgden. Maar Soldaat zit niet stil en is al druk bezig met de opvolger. Die gaat hij niet, zoals bij Excelsior vaak gebruikelijk is, in Frans Hagenaars’ studio in Weesp opnemen, maar in Los Angeles. In januari vliegt hij voor drie weken naar de Verenigde Staten om daar met Jason Falkner (lid van Air’s liveband) liedjes af te maken en op te nemen. De release staat vooralsnog gepland medio maart.

Het contact met Falkner ontstond drie jaar geleden bij een show van Air in de Heineken Music Hall, vertelt Soldaat: “Sindsdien hebben we via mail contact gehouden en op een gegeven moment is het plan ontstaan om het tweede Do-The-Undo album daar op te nemen.” Falkner speelde in de band Jellyfish en heeft net zelf ook een soloplaat uit. Bovendien heeft hij bijdrages geleverd aan albums van Beck, Brendan Benson en niet te vergeten, Paul McCartney. Soldaat: “Hij maakt catchy powerpop, dus er is in ieder geval een muzikale verwantschap. Het is wel een uitdaging, beetje riskant ook, want ik ken hem natuurlijk niet heel goed. Maar goed, ik ben zo flexibel als rubber.”

Alle potjes zijn leeggeschud en het ticket naar LA is geboekt. Het is precies die stok achter de deur die Soldaat nodig heeft. “De afgelopen tijd heb ik liedjes en teksten geschreven en wat demo’s gemaakt. Ik heb een stuk of twintig liedjes, ik moet nu dus kiezen welke daarvan ik ga afmaken.” Het opnemen gebeurt in LA, maar mixen en masteren doet Soldaat vervolgens wel in Weesp. Na iets meer dan een jaar komt er dus al een tweede Do-The-Undo album. “Wat dat betreft ben ik goed bezig”, lacht Soldaat. “Na Daryll-Ann heb ik nooit stilgezeten; daar pluk ik nu nog de vruchten van.”

Het debuut van Do-The-Undo was een succes. Of een echte doorbraak zoals Spinvis er nog in zit? Soldaat gelooft erin: “Je moet blijven dromen, ik ben ambitieus genoeg. Je weet nooit wat er gebeurt.”

Wie Soldaat nog voor zijn grote oversteek wil zien, moet volgende week naar Crossing Border in Den Haag. Daar speelt hij met Do-The-Undo een huiskamerconcert en doet hij mee met de Stratemaker Op Zee Show.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12