London Calling komt met eendaagse Schotse editie London Calling komt met eendaagse Schotse editie

Op 1 juni staan er alleen bands uit Glasgow in Paradiso

London Calling komt met eendaagse Schotse editie

Op 1 juni staan er alleen bands uit Glasgow in Paradiso

London Calling heeft er een spin-off bij. Op vrijdag 1 juni is het tijd voor London Calling Goes Glasgow, een avond in Paradiso met uitsluitend bands uit, jawel, het Schotse Glasgow. The 1990's en Mother and the Addicts zijn er in ieder geval bij. Progammeur Ben Kamsma: "De muziekscene in Glasgow is misschien nog wel levendiger dan in Londen."

Op 1 juni staan er alleen bands uit Glasgow in Paradiso

Natuurlijk staat er op de gangbare London Calling-edities ook wel eens een Schotse band, zoals dit weekend We Are The Physics. Op vrijdag 1 juni krijgen Schotse acts voor het eerst hun eigen editie in Paradiso, Amsterdam: London Calling Goes Glasgow. “Ik kreeg de ingeving een week geleden, dus besloot ik het meteen te gaan doen”, zegt London Calling-programmeur Ben Kamsma.

Het is de bedoeling dat alle acts op London Calling Goes Glasgow ook uit de grootste stad van Schotland komen. “Er is loopt daar momenteel zoveel talent rond”, vertelt Kamsma. “De muziekscene in Glasgow is misschien nog wel levendiger dan in Londen.” We hoeven niet alleen het nieuwste van het nieuwste te verwachten. “Dat is op de normale edities natuurlijk zo, maar dit keer probeer ik ook enkele bekendere acts neer te zetten.” De Glasgow-avond is makkelijker te programmeren dan het geval was bij de London Calling-editie die morgen begint. “Daarmee vergeleken wordt London Calling Goes Glasgow een vingeroefening. Dit weekend was echt heel moeilijk qua goed boeken, maar als ik zie wat er uiteindelijk allemaal staat, ben ik heel tevreden.”

De eerste twee namen voor London Calling Goes Glasgow zijn Mother and the Addicts en The 1990's, die we vorig jaar op de gangbare London Calling tegenkwamn. "We hebben nog genoeg andere bands op het oog. Anders begin je natuurlijk niet eens aan zo’n avond.” Het vermoeden dat op 1 juni dan eindelijk het Schotse The View onder de vlag van London Calling zal staan, al lang een wens van Kamsma, lijkt uitgesloten. Want die band komt niet uit Glasgow. “Dat zou natuurlijk heel leuk zijn, maar het is niet de bedoeling.”

Ook een ander idee van Kamsma gaat door: een heuse dansversie van London Calling in Paradiso tijdens het dancefestival 5 Days Off, op vrijdag 6 juli. “Ik ga eens kijken of dat ook leuk is om te doen. Dat is het aardige als je als programmeur zo’n beetje kunt doen wat je wilt. Je hebt een idee en je bekijkt meteen of je het kunt uitvoeren.”

De voorverkoop van London Calling Goes Glasgow begint op zaterdag 7 april.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12