Hollandse Nieuwe Stropstrikkers zijn de beulen van nu Hollandse Nieuwe Stropstrikkers zijn de beulen van nu

MC Skafalau: "Het is nu de tijd voor hiphop in Utrecht"

Hollandse Nieuwe Stropstrikkers zijn de beulen van nu

MC Skafalau: "Het is nu de tijd voor hiphop in Utrecht"

Stropstrikkers uit Utrecht strikken de figuurlijke strop voor iedereen die muziek niet uit het hart laat komen. KlaasVaak, Jae'Mel en Skafalau geven hun hiphop gratis weg en staan op 7 april in de finale van de Utrechtse bandwedstrijd Clash of the Titans. De Stropstrikkers zijn Hollandse Nieuwe bij 3VOOR12.

MC Skafalau: "Het is nu de tijd voor hiphop in Utrecht"

Hiphoptrio Stropstrikkers uit Utrecht wil zo snel mogelijk meer naamsbekendheid krijgen. ‘Bietkweker’ KlaasVaak en MC’s Jae’Mel en Skafalau bieden hun debuut Kermis In De Hel daarom gratis ter download aan op hun website. Een album met stevige hiphop “in een stijl van de straat uit de tijd van de gulden”. Een plek in de finale van de Utrechtse bandwedstrijd Clash of the Titans op zaterdag 7 april is alvast binnen.

WIE OF WAT ZIJN STROPSTRIKKERS?
”KlaasVaak, Jae’Mel en ik staken acht maanden geleden de koppen bij elkaar. We waren eerst alle drie solo, maar we kenden elkaar al langer. Het is nu de tijd voor hiphop in Utrecht. Groepen als de Beatrunners en 207 doen ook goed hun ding. Met z’n allen proberen we er wat van te maken.”

VANWAAR DIE NAAM?

“Je moet ons zien als de beulen van nu. We strikken de strop voor iedereen waar wij het niet mee eens zijn. Zeker mensen die commerciële, voorgekauwde muziek zonder ziel maken, die knopen wij figuurlijk op. Niet letterlijk natuurlijk, maar we zijn ook weer geen lieverdjes. Dat hoor je wel aan de muziek.”

HET OORDEEL VAN 3VOOR12: STROPSTRIKKERS BEWIJZEN DAT UTRECHT OOK ECHT VAN DE STRAAT KAN ZIJN.
“Utrecht is sowieso van de straat. Leuke discotheken zijn er niet. Als tiener of jong volwassene kun je alleen maar een beetje rondhangen. Dat gaat goed, maar geeft soms ook problemen.”

KEUZES:

VAN DE STRAAT BLIJVEN OF BINNENLOPEN?
”Van de straat blijven. Financieel binnenlopen is ook goed, maar de muziek moet wel altijd uit het hart komen.”

ALS JE BINNENLOOPT: IN EURO’S OF GULDENS?
”Liever in guldens man. Die euro heeft ons echt gestrikt, dat hebben ze niet goed gedaan. In de tijd van de gulden had iedereen het volgens mij lekkerder dan nu.”

EEN CD UITBRENGEN OP EEN LABEL OF HET ZELF BLIJVEN DOEN?
”Voorlopig blijven we het zelf doen. We zijn eigenlijk nog geen label tegengekomen. We maken muziek voor onszelf. Zodra er labels komen, willen ze hun eigen draai eraan geven.

WAAROM MAKEN JULLIE EIGENLIJK MUZIEK?
“Sinds ik klein ben is alles alleen maar muziek om me heen, het is echt mijn ding. Ik doe ook niets anders, ik overleef met m’n muziek en dat lukt aardig. De koelkast zit nog redelijk vol.”

WAT WIL JE BEREIKEN?
“Mensen moeten weten wie de Strikkers zijn, waar we voor staan en wat voor geluid we maken. Daar nemen we wel alle tijd van de wereld voor, we hebben geen haast. Het eerste album is af en kun je op onze website gratis downloaden. Een tweede is bijna klaar, dat komt binnenkort online. Een derde plaat willen we wel distribueren. Maar we weten nog niet of we dat via een label willen doen, of dat we alleen in zee gaan met een distributeur.”

ZIJN JULLIE OOK NOG BUITEN UTRECHT TE ZIEN?
Ja hoor, binnenkort spelen we in Breda, Tilburg, Leeuwarden en Amsterdam.”

WAAROM MOETEN MENSEN NAAR STROPSTRIKKERS GAAN KIJKEN?

”Onze demo’s proppen we in tassen en delen we overal gratis uit. Onze naam moet gewoon bekend worden.”

Beluister het interview met Skafalau van De Stropstrikkers in Dubbel Check

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12