Dans Le Rock reist met een touringcar vol vrienden naar Berlijn

Rock dj-duo: "Het is eigenlijk veel makkelijker dan veel mensen denken"

Het begon uit onvrede, maar inmiddels begint de hobby van rock dj's Dans Le Rock aardig uit de hand te lopen. Begin april vertrekt Dans Le Rock met een touringcar vol vrienden naar Berlijn.

Rock dj-duo: "Het is eigenlijk veel makkelijker dan veel mensen denken"

Daar sta je dan ineens, voor 8.000 mensen in de Rotterdamse Ahoy. Dj-duo Dans Le Rock keek elkaar eens aan: “De mensen keken ons aan alsof we van Mars kwamen. We stonden aangekondigd als voorprogramma, en dan verwachten mensen toch een bandje”, zegt Martin Verhorst. “En eerlijk gezegd vroegen we het ons zelf ook wel af: wat doen we hier!” Het voorprogramma van Pink verzorgen, dus. Het is een twijfelachtig hoogtepunt in de carrière van het langzaam maar zeker oprukkende dj-collectief.

Normaal gesproken gaat het er anders aan toe. Dans Le Rock draaide in onder andere de Melkweg en Sugarfactory en krijgt daar de voetjes over het algemeen goed van de vloer. Het duo zette zijn eerste schreden op het dj-pad zo’n anderhalf jaar geleden. Verhorst: “We zijn begonnen uit onvrede. Dj’s draaiden vooral stampende dance en urban, met heel af en toe een rockliedje tussendoor. Wij dachten: er is zo veel leuke rockmuziek waar je op kunt dansen. Bands als Franz Ferdinand en The Killers waren toen vrij nieuw. We huurden een zaaltje voor 150 man, riepen onze vrienden op om te komen, en verkochten tot onze eigen verbazing uit voor het feestje begonnen was. Toen dachten we: hier zit meer in.”

Dat blijkt wel. Dans Le Rock ontwikkelde zich. Niet alleen leerde het duo zijn apparatuur kennen, er werd langzaam een eigen stijl ontwikkeld, die steeds meer op de dansvloer gericht werd. Er is bovendien in het algemeen steeds meer aandacht voor gitaarmuziek op de dansvloer: “Er zijn steeds meer rockbands met eigen remixen, en zelfs Tiësto roept dat zijn nieuwe plaat meer rockinvloeden heeft. Als je kijkt naar de RAUW-feesten van Joost van Bellen: die zijn altijd uitverkocht.”

En dus begint ook Dans Le Rock stiekem ambities te krijgen. Een keer in Berlijn draaien bijvoorbeeld: “Net als ieder bandje willen ook wij wel eens over de grens kijken”, zegt Verhorst. Via internet regelde Dans Le Rock een gig in de Berlijnse club Magnet. Op 6 april vertrekt het duo naar de Duitse hoofdstad en ook nu worden de vrienden ingeschakeld: “We hebben een touringcar met vijftig man. Voorlopig zijn het alleen vrienden en eerste ring bekenden, als er nog veel aanmeldingen komen, kunnen we best nadenken over een tweede bus. Eigenlijk is het veel makkelijk dan veel mensen denken.”

Dans Le Rock verzorgt op zaterdag 31 maart de afterparty van London Calling, waar 3VOOR12 uiteraard aanwezig voor verslag. Beluister nu het interview met Dans Le Rock in Dubbel Check.