John Schoorl wint Pop Pers Prijs 2006 John Schoorl wint Pop Pers Prijs 2006

Een Soulman In De Achterhoek geroemd om originaliteit

John Schoorl wint Pop Pers Prijs 2006

Een Soulman In De Achterhoek geroemd om originaliteit

Volkskrantverslaggever en schrijver van het boek Een Soulman In De Achterhoek heeft vrijdag in Groningen de Pop Pers Prijs 2006 in ontvangst genomen. Schoorl ontving behalve een geldbedrag van 2500 euro ook een journalistenstipendium van 5000 euro dat Buma Cultuur elk jaar beschikbaar stelt.

Een Soulman In De Achterhoek geroemd om originaliteit

Vrijdag werd voor de dertiende maal de Pop Pers Prijs tijdens het Noorderslagweekeinde in de oosterpoort in Groningen uitgereikt. Dit jaar ging de prijs, een geldbedrag van 2500 euro plus een journalistenstipendium van 5000 euro, naar John Schoorl voor zijn verhalenbundel Een Soulman In De Achterhoek.

Schoorl is naast verslaggever van De Volkskrant, schrijver voor de muziektijdschriften Wah Wah en Heaven. De jury roemt de originaliteit vanSchoorls werk en de liefde voor muziek die daaruit spreekt. 'De winnaar ontstijgt de grauwe massa ... hij is een echte schrijver en een begenadigd verteller,' zo staat in het juryrapport te lezen.

In zijn dankwoord bedankte Schoorl, die eerder bekendheid verwierf door uitgebreid over de bouwfraude te berichten, ondermeer Arthur Conley, de soulman uit de Achterhoek die de kaft van het boek siert. Conley is inmiddels dood. Daarnaast bedankt hij Schoorl de vertolker van de Vogeltjesdans die ook in het boek de revu passert. Ook hij is inmiddels overleden. En natuurlijk is er een bedankje aan het adres van Uitgeverij 521. Schoorl benadrukte dat hij 'nooit gedacht had dat hij als algemeen verslaggever zo'n specialistische prijs te winnen'.

De Pop Pers Prijs is een initiatief van het NPI, om de Nederlandse popjournalistiek te stimuleren. Het stipendium wordt beschikbaar gestelld door Buma Cultuur. Eerdere winnaars van de prijs waren ondermeer Anton Corbijn, Jip Golsteijn, Gijsbert Kamer en 3VOOR12.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12