Maak af: Tagrijn in Hilversum wordt ... Maak af: Tagrijn in Hilversum wordt ...

Goois poppodium in 2008 in nieuw pand met nieuwe naam

Maak af: Tagrijn in Hilversum wordt ...

Goois poppodium in 2008 in nieuw pand met nieuwe naam

Onlangs sloot het Hilversumse poppodium de deuren. Het pand gaat binnenkort tegen de vlakte en maakt plaats voor nieuwbouw waarin ook ruimte voor oefenruimtes en theater zal zijn. Maar het houdt niet op bij een nieuw onderkomen. Ook de naam moet er aan geloven. Na eenendertig jaar trouwe dienst verdwijnt die van het briefpapier en posters. Hoe het nieuwe poppodium heten mag je zelf verzinnen.

Goois poppodium in 2008 in nieuw pand met nieuwe naam

Het Hilversumse poppodium Tagrijn voldeed niet meer aan de eisen die bands en publiek aan een avondje uit stellen. “Er zijn bands die zeggen: bel maar terug als je een mooie kleedkamer hebt,” vertelt directeur Marcia van den Wildenberg. En dus ging de deur van de Tagrijn eind 2006 definitief op slot. Binnenkort gaat dan ook echt de sloophamer door de muren van de oude zaal aan de Koninginneweg. Begin 2008 moet een nieuwbouw popzaal op diezelfde plek klaar zijn en kan het eenendertig jaar oude Tagrijn weer open. Maar dat zal niet gebeuren. De huidige organisatie heeft namelijk besloten dat de naam Tagrijn verdwijnt. “Teveel slechte associaties uit het verleden,” zegt Van den Wildenberg. En dus mag iedereen meedenken over een betere naam.

Niet alleen bands eisten schone kleedkamers van de Tagrijn. “Ook de bezoekers willen tegenwoordig een schone garderobe. De gemiddelde leeftijd in een popzaal is tegenwoordig rond de 27 jaar. Bij de Tagrijn ligt die jaren lager,” vertelt Van den Wildenberg. Oudere mensen kwamen eenvoudigweg niet meer in het verouderde pand langs het spoor. En dus nam de gemeenteraad in 2004 het besluit tot nieuwbouw. Inmiddels is ook een jaarlijkse exploitatiesubsidie vastgesteld. Naast popmuziek worden er ook theaterproducties in samenwerking met het Hilversumse theater Achterom in de nieuwe Tagrijn neergezet. “Maar popmuziek blijft de hoofdmoot,” verzekert Van den Wildenberg. Het aantal activiteiten in de nieuwbouw moet verdubbelen. Ook de organisatie moet groeien.

Tot half februari mogen mensen suggesties doen voor een nieuwe naam. Eind april zal deze bekend worden gemaakt en zal stichting de Tagrijn de rest van het jaar festiviteiten organiseren om die naam te introduceren. “We gaan drie festivals in Hilversum doen dit jaar om te laten zien waar we voor staan. Daarnaast presenteren we avonden in andere zalen in de hele regio. Onze nieuwe zaal moet een regionaal poppodium worden voor de Gooi- en Vechtstereek,” zegt Van den Wildenberg.

Terwijl de Tagrijn klaar lijkt voor de toekomst, blijft de vraag waarom je na eenendertig jaar de naam verandert. Was het wellicht een wens van de gemeente? Van den Wildenberg: “De keuze om de naam te veranderen was een interne beslissing: die kwam van de staf en de medewerkers. Popmuziek is sinds tien jaar een professioneel bedrijf geworden. We zijn geen jeugdcentrum meer, we krijgen een nieuw gebouw en we gaan veel meer doen. Vandaar. ”

Inmiddels zijn er meer dan honderd suggesties binnengekomen op publiciteit@tagrijn.nl . Stuur jouw idee in tot 16 februari. Lees de voorwaarden op de site van de Tagrijn.

Reageren mag natuurlijk ook: hieronder!
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12