Kubus en BangBang nog steeds welkom bij TMF vj Valerio Kubus en BangBang nog steeds welkom bij TMF vj Valerio

Valerio: “Ik dacht: ik word de grond ingeslagen”

Kubus en BangBang nog steeds welkom bij TMF vj Valerio

Valerio: “Ik dacht: ik word de grond ingeslagen”

Eind vorige week gooiden Kubus en BangBang in het TMF-programma Dagrand opzettelijk vj Valerio van de bank. Om “die clown” betaald te zetten, zo liet BangBang 3VOOR12 weten. Valerio betreurt de gebeurtenis, maar is de kwaadste niet: “Wat mij betreft zijn ze nog altijd welkom. De vraag is alleen in hoeverre ze nog te vertrouwen zijn.”

Valerio: “Ik dacht: ik word de grond ingeslagen”

TMF vj Valerio maakt het naar omstandigheden goed. Hij betreurt het voorval met Kubus en BangBang in zijn programma Dagrand. Vrijdag was live op televisie te zien hoe het duo vijf minuten na de start van de uitzending hem van de bank kieperde. BangBang vertelde al dat zij “de clown” betaald wilden zetten voor uitspraken die de vj in een eerder interview met het duo deed.

Valerio reageerde kalm op de actie. Hij ging direct door met presenteren, alsof hij van het plan op de hoogte was. Toch kwam het voor hem als een totale verrassing, zegt hij. "Toen BangBang ineens voor me stond, dacht ik in eerste instantie dat ik de grond in werd geslagen. Achteraf gezien is het een stuk minder erg. Ik sta er versteld van hoe ik op de situatie reageer. Ik heb het mooi opgelost. Maar de oplossing van BangBang vind ik niet juist.” Valerio is de kwaadste niet. “Het is jammer dat dit is gebeurd. Ik ben een groot fan van Kubus. Mijn IPod zit vol met zijn beats. De twee zijn nog steeds welkom. Alleen is de vraag in hoeverre je ze dan nog kunt vertrouwen.”

In de eerste vijf minuten van het interview voordat Valerio op de grond belandt, maakt Kubus een zenuwachtige indruk. Ook loopt het gesprek tot dan toe vrij stroef. Maar Valerio zegt geen ongemakkelijke sfeer te hebben gemerkt. “Voor de uitzending hebben we elkaar begroet. Er was niets aan de hand. Ook tijdens het interview merkte ik niets. Ik zat met dertig dingen in mijn hoofd. Engels is niet mijn sterkste punt, zoals je wel merkt. Dan is het nog live ook. Dat is verdomde lastig.”

BangBang claimt dat zijn actie mede voortkwam uit onvrede over de manier waarop zwarte artiesten op televisie worden behandeld. Zo noemt Valerio hem in het eerste interview een duivel. Maar de vj voelt zich niet aangesproken. “Ik streef er juist naar niet over de onderwerpen te spreken waar artiesten altijd al naar wordt gevraagd. Zoals iedereen weet loopt Lucille Werner mank. In elk interview wordt zij daar naar gevraagd. In ons gesprek bracht ik dit onderwerp expres niet aan de orde. In een interview met Salah Edin is bewust niet over terrorisme en de islam gesproken. En ook in het interview met Kubus en BangBang heb ik die typische onderwerpen juist vermeden.”

Toch beseft ook Valerio dat dat interview niet vlekkeloos verliep: “Ik ben nog onervaren in het presenteren van een live-programma. In een eerder interview met Kubus en BangBang kwam ik niet aan alle vragen toe. Ook was er geen tijd meer om over de speciale wedstrijd en de merchandise te praten. Ik snap hoe belangrijk artiesten juist dat deel van het interview vinden. De promotie is één van de redenen dat ze interviews doen. Om het goed te maken, heb ik direct na de uitzending gevraagd of ze terug wilden komen. In een volwassen mensenwereld leek me dit een volkomen juiste oplossing. Maar toen gebeurde dit.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12