Guinness Book of Recordings volgens Perquisite

“Het was niet de bedoeling dat we ons in de strijd zouden mengen”

Het is wederom tijd om het Guinness Book of Recordings te vullen met de beste opnames van dit jaar. Die keuze is niet aan ons, maar aan verschillende mensen die het afgelopen jaar de aandacht opeisten. Zij doen een greep uit het 3VOOR12 archief. De keuze van Perquisite: "José González klinkt heel overtuigend."

“Het was niet de bedoeling dat we ons in de strijd zouden mengen”

Met het tweede album Mystery Repeats versloegen ze Kanye West en 50 Cent in de Nederlandse albumlijsten. Het album kwam binnen op nummer 2, alleen Gloria Estefan behield Pete Philly & Perquisite van het goud. Perquisite: “Het was niet de bedoeling dat we ons in de strijd zouden mengen. We waren er in eerste instantie zelfs niet blij mee. We hebben niet veel op met competitiedrang, terwijl het wel erg bij hiphop hoort. We vinden het belangrijker om elkaar te supporten. Maar achteraf is het natuurlijk wel grappig dat we hoger eindigden in de charts.” En er ging meer goed dit jaar: op vier shows na was de gehele tour uitverkocht. “In Waterfront en Doornroosje stonden we zelfs met twee uitverkochte concerten. Het was helemaal tof. We hadden nooit verwacht dat onze muziek bij zo’n groot en vooral ook breed publiek zou aanslaan: veertigers, b-boys, zestienjarigen. Iedereen stond er.”

De keuze van Perquisite


3VOOR12 Presenteert… José Gonzalez

“Ik leerde González kennen via de Luisterpaal, waar zijn laatste album In Our Nature op stond. De muziek sprak mij erg aan, dus ben ik naar meer muziek van hem op zoek gegaan. Toen belandde ik bij dit concert. Er zijn maar weinig artiesten die net zo overtuigend klinken als op cd. Live is hij heel sterk. Dat is knap. Slechts met een gitaar, zijn stem en soms wat percussie weet hij een sfeer neer te zetten; ingetogen en melancholisch.”