Appa is niet bang voor politieke joker Wilders Appa is niet bang voor politieke joker Wilders

Rapper zou politicus niet slaan, hoogstens spugen

Appa is niet bang voor politieke joker Wilders

Rapper zou politicus niet slaan, hoogstens spugen

De Amsterdamse rapper Appa is niet onder de indruk van het feit dat politicus Geert Wilders een aanklacht tegen hem wil indienen naar aanleiding van zijn uitspraken in De Pers. Vrijdagavond deed hij in 3VOOR12XL zijn verhaal: "Geert Wilders is een clown. Wat doet hij nog in de politiek?"

Rapper zou politicus niet slaan, hoogstens spugen

“Waarom zou ik erover liegen? Ik zou er geen nacht minder om slapen.” Rapper Appa heeft geen spijt van zijn uitspraken in dagblad De Pers. In een interview met die krant zei de Amsterdamse rapper het niet erg te vinden als iemand Wilders een kogel door het hoofd zou jagen. Ook zei hij Wilders te willen “pakken” als hij hem zou tegenkomen. Vrijdagmiddag kondigde de politicus aan aangifte te doen tegen de rapper. Vrijdagavond deed Appa zijn verhaal bij 3VOOR12XL: “Pakken bedoel ik niet letterlijk. Ik zou hem op zijn plaats zetten.”

Appa doet opvallend lacherig over het incident, maar haalt ook een paar keer fel uit naar Wilders: “Het is treurig hoe iemand als hij zijn tijd verdoet met nutteloze aangiften. Ik ben er blij mee, omdat hij als politicus altijd domme opmerkingen maakt. Hij zoekt zelf de grenzen op en altijd wordt hem de hand boven het hoofd gehouden. Nu laat hij zien hoe laag hij kan zinken.” Van een echte bedreiging is volgens Appa geen sprake, en dat weet Wilders zelf ook wel: “Iedereen denkt dat hij dom is, maar die man is echt niet op zijn achterhoofd gevallen. Natuurlijk voelt hij zich niet serieus bedreigd.” Hoe hij Wilders dan op zijn plek zou zetten? “Ik zou hem in zijn gezicht spugen.”

Voor de recente uitspraken van Wilders over de koran heeft Appa geen goed woord over: “Het eerste wat ik dacht was: vuile teringlijder. Twee seconden later sloeg het in: die gozer is een joker, een clown. Wat doet hij nog in de politiek?” Anders dan bijvoorbeeld Pim Fortuijn kan Appa Geert Wilders moeilijk serieus nemen, al baart het hem wel zorgen dat veel Nederlanders toch op hem stemmen: “Dat mensen zulke dingen geloven toont aan hoe dom een groot percentage van de Nederlanders is.” Voor de aangifte is Appa in elk geval niet bang: “Het enige dat kan gebeuren is dat hij nog meer promo maakt voor mijn nieuwe album De Straatfilosoof, binnenkort in de winkels!”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12