Goud Graven: Franz Ferdinand, Drive By Truckers, 16 Horsepower

Jair Sagström van Sally Forth Records kiest vijf fragmenten uit de 3VOOR12 archieven

Het is weer tijd om goud te graven. Jair Sagström van Sally Forth Records en You Make Music dook voor 3VOOR12 in de archieven om materiaal in audio en video op te graven. En Sägstrom koos o.a. voor Franz Ferdinand, Drive by Truckers en 16 Horsepower. Sally Forth Records organiseert binnenkort The Sally Family Fest in de Melkweg.

Jair Sagström van Sally Forth Records kiest vijf fragmenten uit de 3VOOR12 archieven

Het is weer tijd om goud te graven. Jair Sagström van Sally Forth Records en You Make Music dook voor 3VOOR12 in de archieven om materiaal in audio en video op te graven. En Sägstrom koos o.a. voor Franz Ferdinand, Drive by Truckers en 16 Horsepower.

Sally Forth Records organiseert op 17 november The Sally Family Fest in de Melkweg. Tijdens dit festival zullen onder andere Ponoka, Silence Is Sexy, A Red Season Shade, Satelitte7, The Hot Stewards, This Beautiful Mess en Campsite optreden. Maar wat kiest Sägstrom uit de 3VOOR12 archieven?

16 Horsepower – Live op Lowlands 2002
“Ik kan me herinneren dat ik het toen hoorde en dacht: ‘vind ik dit nu heel goed of toch niet?’. Het is heel intens. Ik had destijds alleen een EP’tje gehoord. Dave Eugene Edwards klinkt echt als een profeet in de woestijn, alsof zijn leven er van af hangt. Een schreeuwende wildeman. In de film Searching for the Wrong-Eyed Jesus zie je hem helemaal in de juiste setting.”

Franz Ferdinand – A Day In A Life (Franz Ferdinand On Tour)
“Dat was één van de eerste fragmenten die ik zag op 3VOOR12TV. Toen dacht ik al: wat een lekkere muziek. Het is een fragment waarin je de jongens in het dagelijks leven ziet op een of andere persdag. Toen waren ze nog duidelijk bezig in hun beginperiode. Toen die tweede plaat uitkwam, was ik minder enthousiast.”

Bloc Party – De 30 seconden van Bloc Party tijdens Lowlands 2006
“Het is een kort commentaar van zanger Kele na het optreden. Vervolgens zie je de zanger die de drummer nét even wat te hard slaat.”

At the close of everyday – Video 3VOOR12 Award
De zanger is een vriend van mij… we waren allebei in een overwinningsroes. Tussen al die andere min of meer grote namen kwam het toch wel als een verrassing. Voor mij is ATCOE ook, net als 16 Horsepower, intense muziek. Na het ontvangen van de prijs waren de emoties duidelijk aanwezig. Dat zie je terug op de video.”

Drive By Truckers - live in Club Lek 1-5-2002
“Als je het laatste album A Blessing And A Curse hoort, snap je niet dat ze ook deze muziek hebben gemaakt! Een soort honky tonk rock ‘n’ roll waar ik naar van wordt. Nu vind ik ze magnifiek, maar wat een verschil met toen. Het zijn nog echt hillbillies, een Amerikaanse Normaal. Ik heb het wel gekozen vanwege het grote contrast met nu.”