Claudia d'r Op biedt excuses aan voor 'stelen' interviews

Toazted.nl blij met de schikking

Vandaag, 18 oktober heeft Claudia de Breij haar excuses moeten maken in haar radioshow Claudia D'r Op op 3FM. Zij gebruikte meerdere malen onrechtmatig audio-interviews in haar programma en suggereerde dat deze door de VARA zelf zouden zijn gemaakt. Ze waren echter van de website Toazted.nl.

Toazted.nl blij met de schikking

Vandaag zou een rechtszaak hebben plaatsgevonden na het kort geding dat Toasted Media tegen de VARA had aangespannen. Toasted Media (met een s) beheert Toazted.nl (met een z), een website met een online archief van audio-interviews. Het 3FM programma Claudia D’r Op van Claudia de Breij gebruikte interviews van onder andere Coldplay, Racoon en Muse. Gesuggereerd werd deze interviews door de medewerkers zélf zouden zijn afgenomen. Toasted Media spande een kort geding aan. Vandaag zouden de partijen elkaar zien in de rechtbanken.

Dat is echter niet meer nodig. Claudia de Breij bood vandaag haar excuses aan tijdens de uitzending. Ze las een tekst voor waarbij ze te kennen gaf dat de interviews niet van de VARA, maar van Toazted.nl waren. Frank Helmink van Toasted Media is tevreden. “Overigens is er ook een financiële schikking getroffen, maar daar praten we verder niet over.” Claudia heeft persoonlijk geen contact opgenomen met Helmink: “Nee, ze is vermoedelijk te druk met andere zaken.”

Een woordvoerder van de VARA bevestigt dat er een schikking is getroffen. Of de verantwoordelijke medewerker ook nog sancties opgelegd heeft gekregen, is niet bekend. “Wij doen verder geen uitspraken. Wat ons betreft is de zaak nu af.”