Sessie: Two Gallants in de lift van Paradiso

Lofi-folkers doen eindelijk Nederland aan

"All the way from San Fransisci," zegt zanger/gitarist Adam Stephens gekscherend als hij zijn eigen duo Two Gallants introduceert voor de 3VOOR12 camera, in de lift van Paradiso. Samen met zijn maatje Tyson Vogel speelt hij sinds 2002. Drums? Gitaar? Duo? Ik zeg White Stripes. Maar dan met iets meer folk en iets minder elektriciteit. Kijk en luister naar de liftsessie.

Lofi-folkers doen eindelijk Nederland aan

Two Gallants zijn Adam Stephens en Tyson Vogel. De twee komen uit San Fransisco en zijn samen bezig sinds 2002. Net als The White Stripes komt het geluid uit niet meer dan twee microfoons, een drumstel en een gitaarversterker. Two Gallants klinkt iets meer folk en iets minder elektrisch.

Als je met z'n tweetjes bent, is het touren natuurlijk lekker eenvoudig. Je gooit de instrumenten in de kofferbak van je auto, samen met een doos T-shirtjes -voor de verkoop natuurlijk- en met dozen vol demootjes. Two Gallants was op die manier weken onderweg. Het tweede album, What The Toll Tells, dat dit jaar verscheen, kwam uit op het gerespecteerde label Saddle Creek.

In februari was de band in Nederland voor een optreden. Renske Douwes Dekker nam de twee mee in de lift van Paradiso voor een sessie.