3voor12 Niet Te Missen-podcast (week 28)

In een uurtje bijgepraat met o.a. Tame Impala, zZz, Hunee en Carly Rae Jepsen

Redactie 3voor12 ,

Iedere donderdagavond hoor je in 3voor12 Radio het meest essentiële muzikale uur van je week. Het laatste uur van de donderdagavond is Niet Te Missen: de belangrijkste, tofste of meest bijzondere maar altijd gloedjenieuwste muziek die de afgelopen week op Roosmarijn's radar is verschenen. Vanavond hoor je de nieuwe tracks van Tame Impala, Carly Rae Jepsen en Hunee.

De Niet Te Missen platen van donderdag 9 juli:

1. Tame Impala - The Less I Know The Better
Volgende week ligt dan eindelijk het langverwachte derde album van Tame Impala in de winkel. Maar begin deze week lekte de plaat van de Australische psychedelische rockers al. Dit is het prijsnummer en wordt ook de nieuwe single.

2. Afterpartees - Bathroom Floor
Een van Neerlands leukste livebands heeft weer een nieuwe single van hun debuutalbum Glitter Lizzard. Ze staan deze zomer weer op vele festivals van Zwarte Cross tot Lowlands.

3. Oscar - Beautiful Words
Oscar zonder The Wolf, aangenaam. Het is de jonge zanger Oscar Scheller uit Londen. Hij staat op Vlieland’s Into The Great Wide Open.

4. Oh Wonder - Technicolour Beat
Een jongen en een meisje uit Londen met een plan: elke maand een single releasen op Soundcloud en dan kijken wat er gebeurt. Het plan slaagde, in september komt hun debuutalbum OW uit, en dit is hun eerste Nederlandse single.

5. X Ambassadors - Superpower
Je zou X Ambassadors uit New York kunnen kennen van de voetbalsingle Jungle samen met Jamie N Commons van vorig jaar. Nu is er eindelijk hun debuutalbum VHS, met daarop ook een feature van hun vrienden Imagine Dragons.

6. Hunee - Crossroads (edit)
De in Nederland wonende danceproducer Hunee is de talk of the towen in warmbadtechno land. Zijn album Hunch Music kwam eerst alleen op vinyl uit, maar staat nu ook op Spotify en op de Luisterpaal.

7. zZz - Wild Girl
Het Amsterdamse orgel-drums-duo zZz heeft een bijzondere videoclip bij deze nieuwe single gemaakt: een spannende dans met een wild meisje. Het staat op hun derde album Juggernaut, waarmee ze ook op Vlieland’s Into The Great Wide Open staan.

8. Years & Years - Desire
Na hun monsterhit King is de Britse dancepopband Years & Years eindelijk toe aan het uitbrengen van hun debuutalbum Communion. Deze vroegere single staat daar natuurlijk ook op.

9. Unknown Mortal Orchestra - Stage Or Screen
Dit is de derde Nederlandse single van het album Multi-Love van de Nieuw-Zeelandse/Amerikaanse psychdelische rockband. Ze spelen binnenkort op het Valkhof Festival.

10. Tame Impala - Reality In Motion
Omdat we er maar geen genoeg van kunnen krijgen nog een nummer van het album Currents van Tame Impala.

11. Marten Fisher - Solstice
Een vleugje yacht rock, pop en zelf dance hoor je terug in de debuutsingle van de Nederlandse singer-songwriter Marten Fisher.

12. David Zowie  - House Every Weekend
De debuutsingle van deze Britse houseproducer maakt kans om morgen op 1 binnen te komen in de Britse top 40.

13. Mikal Cronin - Made My Mind Up
De Amerikaanse garagerockheld Mikal Cronin bracht onlangs zijn derde album MCIII uit. Daarop ook deze single.

14. Vince Staples - Get Paid
De 22-jarige rapper Vince Staples uit Long Beach, California maakt momenteel furore onder liefhebbers van hiphop. Zijn debuutalbum Summertime ‘06 is maar liefst een dubbelalbum.

15. Ratatat - Nightclub Amnesia
Uit New York komt het instrumentale duo Ratatat. Hun vijfde album Magnifique staat nu op de Luisterpaal.