Nederlandse hiphop-sterrencast doet mee op remix Dat Doen We Niet Meer

Gers Pardoel en Önder alias Murda Turk vertellen in 3voor12 Radio over de remix met ook o.a. Mr. Polska, Fresku, Bokoesam, Willy Wartaal, Spacekees en Big2

Timo Pisart ,

Quizvraag: wat hebben de Nederlandse rappers Gers Pardoel, Mr. Polska, Fresku, Bokoesam, Willy Wartaal, Spacekees en Big2 met elkaar gemeen? Ze doen allemaal mee op de remix van Dat Doen We Niet Meer, van Önder alias Murda Turk. Hoe kwam Önder aan zo’n sterrencast? En wat maakt die track zo tof dat iedereen wíl meedoen? Önder en Gers Pardoel vertellen het in 3voor12 Radio.

Het was een opvallende track die rapper Önder alias Murda Turk begin juni uitbracht: Dat Doen We Niet Meer met Cartiez, Ronnie Flex en Jiggy Djé, een straathit die wel wat doet denken aan de southern hiphop van Migos en hun gigantische hit Versace. Heel hiphop-Nederland bleek fan van Dat Doen We Niet Meer en meldde zich bij Önder voor een tien minuten durende remix met features van in chronologische volgorde een sterrencast van: Sjaak, Gers Pardoel, Def Major, Mr. Polska, Fresku, Idaly, Bokoesam, Willie Wartaal, Kid de Blits, SpaceKees, Big2 en Youssef & Kamal. Maar wat maakt die track zo tof? ”Het is een gevoel”, brandt Gers Pardoel los in 3voor12 Radio. “Ik dacht meteen: het is een dope track, en echt van nú, met al die 808-sounds.”

Gers was zo enthousiast dat hij zelf Önder al opbelde. “Of hij de beat even wilde opsturen. Ik wil graag meer doen dan Ik Neem Je Mee, en Bagagedrager, weet je wel?” Gers maakte eerst zelf al een verse die hij op YouTube plaatste en droeg vervolgens bij aan de remix. “Ja, Gers is wel de Superstrijder van Dat Doen We Niet Meer”, lacht Önder in 3voor12 Radio. “Ik ben superdankbaar dat iedereen de track zo tof vind. Bijna alle spelers van de Nederlandse rapgame wilden erop rappen. Dat is een mega-compliment. Het was wel even zaak om de mensen bij elkaar te krijgen, maar omdat iedereen zo enthousiast was, was het gemakkelijk rond te krijgen. Ze moesten hun verse even inleveren of langskomen in de studio om hem te doen. Of er rappers waren die niet mee wilden doen? Eerder andersom: achteraf kwamen gasten die zich meldden dat ze er ook op hadden willen staan.”

Vanmiddag had Gers toevallig een afspraak in zijn studio met Önder. Maar raad eens wat? Die kwam niet opdagen. Önder: “Sorry man. Ik was tot in de diepe ochtend in Schiedam met Ronnie Flex. Niet komen opdagen bij Gers, dat doen we niet meer!”