Nieuw op 3voor12radio: XXYYXX, Gaslight Anthem en Alt-J

About You van XXYYXX is 3voor12 single van de week

Menno Visser ,

Een nieuwe week met drie nieuwe tracks op 3voor12radio: slowmotion dubstep van XXYYXX, rock van Gaslight Anthem en alternatieve folkpop van Alt-J. About You van XXYYXX sluipt naar de status Single van de Week.

3voor12 Single van de Week:

XXYYXX - About You (Relieve In Abstract)
Niet alleen de bandnaam is bijzonder, ook de track. Een soort slowmotion dubstep, die je hypnotiseert. Achter de mysterieuze naam XXYYXX schuilt de 17-jarige Marcel Everett uit Orlando, Florida. Op zijn slaapkamer knutselt hij al jaren met samples en dit staat alweer op zijn tweede ongetitelde album. Vreemd, maar lekker!

Ook nieuw op de 3voor12 playlist:

Gaslight Anthem - 45 (Universal)
De neefjes van Bruce Springsteen zijn weer terug… Ach, ze zouden graag neefjes van The Boss zijn, maar ze zijn in ieder geval zijn grootste fans. De rockband uit New Jersey, die je kent van singles als American Slang, The '59 Sound en Old White Lincoln komt nu met een doorleefde ode aan het aloude 45-toeren vinylsingletje. 45 is de eerste single van hun vierde album Handwritten, dat eind juli uitkomt.

Alt-J - Breezeblocks (PIAS)
Probeer het maar eens op je toetsenbord: de letter J en het knopje Alt tegelijk indrukken… Dan krijg je een driehoekje, en dat is de officiele bandnaam van deze jonge Britse folkpopband. Hun debuutalbum An Awesome Wave wordt in de pers al bestempeld tot een van de meest bijzondere albums van het jaar. Op onnavolgbare wijze combineren ze tegendraadse ritmes met koortjes, en toch komt heel knap alles weer op zijn pootjes terecht...

Verder nog op de 3voor12radio playlist:

Ewert & The Two Dragons - (In The End) It's Only Love (V2, 4e week)
M83 - Reunion (PIAS, 4e week)
The Kik - Simone (Excelsior, 4e week)
Major Lazer feat. Amber - Get Free (V2, 3e week)
Daily Bread - Loverst (Excelsior, 3e week)
Passion Pit - Take A Walk (Sony, 2e week)
Boy - Little Numbers (V2, 2e week)
Devin - You're Mine (No Evil, 2e week)

3voor12radio is elke maandag tot en met donderdag op 3FM tussen 22 en 01 uur met Roosmarijn Reijmer.