China-tour Reincarnatus

Kort reisverslag

Reincarnatus / Joyce Hamers ,

De Limburgse muziekgroep Reincarnatus tourde door China. Tussen 12 en 19 juni 2013 gaven ze acht optredens in de Volksrepubliek. Bij 3voor12limburg werden we getrakteerd op een reisverslag van de band zelf. Lees het hier!

China, geen enkel (Aziatisch) land is te vergelijken met het immense China. Wat een open en vriendelijke mensen. De gastvrijheid en trots op eigen cultuur is ongelofelijk. Met zoveel andere gewoonten dan wij gewend zijn, maar met de verbindende factor muziek!

Onze muziek sloeg enorm aan en wat zijn we vaak op de foto geweest na afloop van de concerten. Gelukkig hadden we meteen bij aankomst een Chinese studente tot onze beschikking, dit bleek al snel geen overbodige luxe te zijn. Zij vertaalde onze Engelse teksten tijdens de concerten, maar zorgde ook voor de juiste communicatie met technici, organisatoren, bij restaurants. Onmisbaar!
 

Het eerste concert was op het grote podium van het 'International Intangible Cultural Heritage Festival Chengdu'. De vonk sloeg tussen ons en publiek meteen over, niet alleen door ons optreden maar wat was het warm!

Het Chinees publiek zocht verkoeling onder de meegenomen paraplu's. Nu begrepen we pas waarom de andere 7 concerten in de ochtend of avond gepland waren. Tussen 12.00 en 16.00 uur is het gewoon (mede door de hoge luchtvochtigheid) te warm buiten.
 

Een heel bijzonder optreden was bij Dujiangyan City, 2 uur rijden vanaf Chengdu. Bij het eeuwenoude, immense tempelcomplex vond het optreden plaats. We hebben enorm genoten om op zo'n bijzondere locatie te mogen optreden. Dit concert werd overigens live uitgezonden door een Nationale Chinese TV zender.

Er waren veel hoogtepunten tijdens de week dat we in Chengdu en omgeving waren. Zo gaven we een besloten concert bij de universiteit van Chengdu, waar Chinese en Tibetaanse studenten van de muziek/ kunst opleiding eveneens ons verraste met bijzondere dans/ muziek-acts. Het werd laat, terwijl we de volgende ochtend weer vroeg vertrokken richting 'Pingle Ancient Town', een uur rijden vanaf Chengdu. Nu kwamen we terecht in een historisch dorp, waar de tijd ook echt leek te hebben stil gestaan. Wat een tegenstelling ten opzichte van de miljoenenstad Chengdu! Er was weer goed voor ons gezorgd. Na een wandeling door de mooie straatjes en een heerlijk lunch doemde een groot podium op bij het plein. Tussen de typische Chinese tempels was het uitzicht vanaf het podium wederom onvergetelijk!

Waar we ons ook iedere dag op verheugden was het heerlijke eten! De provincie Sichuan kent meer dan 5000 culinaire gerechten. De gerechten waren over het algemeen heerlijk, voor ons weliswaar iets minder pittig gemaakt en gelukkig hadden we weer onze vertaalster bij ons om af en toe tekst en uitleg te geven.

De avond voor vertrek kregen we een uitgebreid diner aangeboden door de organisatie van het festival. Ze waren erg enthousiast over onze optredens en we hebben inmiddels een nieuwe uitnodiging om terug naar Chengdu te komen. In 2014 zullen we waarschijnlijk terug naar China gaan!