Togo ligt aan de westkant van Afrika, tussen Ghana en Nigeria. Muzikaal sta je dan op het kruispunt van de Ghanese high-life van bijvoorbeeld Ebo Taylor en de Afrobeat uit Nigeria, die groot werd gemaakt door Fela Kuti en Tony Allen.

Niet de minste buren dus... Maar de Togo All Stars zijn vooral trots op hun eigen land, dat zie je wel aan de vlag die breed voor het drumpodium hangt. En Togo heeft absoluut ook zijn eigen muziek, dat lieten ze in De Nobel volop horen. Frontman, zanger en gangmaker Agueh Cudjoe, en zangeres Dodji Oshe namen de zaal, al zingend en flirtend, vol op sleeptouw door het nieuwe album 'Spirits'. De titel van het album verwijst naar de geesten uit de voodoo van hun geboorteland. Hier moet je niet denken aan naalden in poppen, maar een mystieke beweging, de mogelijkheid om harmonieus met de natuur te communiceren. Vrede, liefde en muziek moeten het natuurlijke evenwicht herstellen. Iedere voodoo god heeft zijn eigen ritmes, beats en melodieën en de Togo All Stars voegen daar hun eigen funkritmes en grooves aan toe. Denk aan James Brown, de Meters, Sly & the Family Stone....een loodzware, laidback bas, slepende percussie en hypnotiserende riffs. Met maar liefst drie toegiften was het voor iedereen mogelijk om zich in het zweet te dansen!

Een beeldverslag: op 1 mei speelden The Togo All Stars in De Nobel. De Togo All Stars spelen onder meer nog op Bevrijdingsdag (5 mei dus) van 17.35 uur tot 18.30 uur op het hoofdpodium van Bevrijdingspop in Haarlem.