Fool Circle zette namelijk onder de naam Fool Metal Jacket 2: DieNasty maar liefst vier heavy metalbands op het podium: Epistulum, Release the River, Degenerate en Obstruktor.

Epistulum mocht de show starten. En deed dat met de goede vraag: "Wie is er dronken, wie is er stoned en wie is allebei..?". Daarna weer de mooie show met het massieve geluid van de twee gitaren, bas en keytar upfront. En natuurlijk de strakke en melodieuze songs.

Release the River pakte door met hun blackened deathmetal. 'Maar' met z'n drieen, maar met een geluid dat als een stoomwals door de zaal ging. En de nieuwe t-shirts deden het goed met de oranje hoeden!

Degenerate liet horen dat ze al zo'n acht jaar meelopen. Een heerlijk strak en compact geluid, geen noot teveel en een frontman die over het hele podium ging. Het publiek ging stagediven en crowdsurfen en hield dat bij de slotact vol.

Aan Obstruktor de eer om het af te maken, met de Nederlandse vlag in miniformaat op het drumstel. Twee gitaristen die elkaar perfect aanvoelden en een mooie cover van Slayer als één van de hoogtepunten van de avond.

Tenslotte: een duimpje voor de crew. Vier bands, drie maal ombouwen, maar bij elke set een goed en gebalanceerd zaalgeluid, klasse!

Een beeldverslag: 27 april in de Nobel Fool Metal Jacket 2: DieNasty met: Epistulum, Release the River, Degenerated en Obstruktor.