Mulhuyzen is jarenlang verantwoordelijk geweest voor de programmering en publiciteit, daarnaast draaide hij ook plaatjes. Rock ‘n roll kwam bij hem altijd al op de eerste plaats, nog boven voetbal. “Vanaf mijn achttiende kom ik al in De Trucker. In 1978 kwam ik er voor het eerst. Na verloop van tijd werd me gevraagd of ik in het bestuur wilde en of ik publiciteit wilde doen. Dus ik schreef stukjes en daarnaast kende ik ook wat mensen. In die tijd hadden we ook subsidie en kon ik nog grote bands boeken voor 600 à 700 euro. Dat was een mooie tijd en ik heb dan ook heel wat mooie dingen gezien. Tegenwoordig is dat niet meer en moeten we met entreegelden quitte zien te draaien. Ook hebben we nu niet meer zoveel grote bands.”
De Trucker: al veertig jaar liefdewerk oud papier
“Zolang er vrijwilligers zijn, zal De Trucker bestaan”
Jongerencentrum De Trucker in Pijnacker is op 17 maart 1973 ontstaan toen twee jongerenorganisaties (de Wagenschuur en Jumbo) zijn samengegaan. Wie een beetje kan rekenen komt tot de som dat De Trucker nu veertig jaar bestaat. En dat allemaal dankzij vrijwilligers. We spreken met muziekfanaat Marcel Mulhuyzen, één van de vrijwilligers van de Trucker die het langst actief is.
Desondanks kan Marcel terugkijken op een succesvolle historie van het honk. Hij heeft al een tijdje niets gedaan, maar speciaal voor het veertigjarig jubileum, is hij teruggevraagd om weer wat te organiseren. “Ik heb vier avonden geprogrammeerd met Hallo Venray, Bazzookas, Claw Boys Claw en Puur Gelul. Met Claw Boys Claw is echt de cirkel rond voor mij, dan heb ik echt alles hiernaartoe gehaald wat ik hiernaartoe wilde halen. In het verleden heb ik nog Peter Pan Speedrock, The Shavers en UK Subs geboekt. In De Trucker kunnen maar 120 mensen, maar toen Herman Brood hier was en het rookhok nog niet bestond, stond het hier vol met wel tweehonderd man. Ook leuk was Pater Moeskroen, tegen de tijd dat ze hier kwamen spelen, hadden ze twee hitjes, maar wij hadden ze nog voor de oude prijs. De bussen met bezoekers kwamen ineens overal vandaan. Memorabel was ook de try-out van Kooymans & Carillo en de drie avonden LP-presentatie van Band Zonder Banaan. Ik heb Jan Akkerman gezien en Fatal Flowers, maar het mooiste is denk ik toch wel de band die we tien jaar geleden hebben samengesteld met leden uit vijf bands: Henk Koorn (Hallo Venray), Henk Jonkers (Fatal Flowers), Rudy Englebert (Vitesse), Jan van der Meij (Powerplay) en David Hollestelle (Wild Romance). ’s Middags was het oefenen, daarna werden cd’s uitgewisseld en ’s avonds spelen.”