Gitarist Kane presenteert seminar Haagse PopWeek

‘So you wanna be a rock ‘n roll star?’

Redactie 3VOOR12 Den Haag ,

Een nieuwe onderdeel van de Haagse PopWeek dit jaar is het seminar ‘So you wanna be a rock ’n roll star?’, georganiseerd door het Haags Pop Centrum in samenwerking met House of Rock van het Koorenhuis. Een deskundig panel, onder leiding van Dennis van Leeuwen (Kane), vertelt je alles wat je wilt weten over de muziekindustrie. Je kunt je vanaf heden opgeven.

‘So you wanna be a rock ‘n roll star?’

Een nieuwe onderdeel van de Haagse PopWeek dit jaar is het seminar ‘So you wanna be a rock ’n roll star?’, georganiseerd door het Haags Pop Centrum in samenwerking met House of Rock van het Koorenhuis. Een deskundig panel, onder leiding van Dennis van Leeuwen (Kane), vertelt je alles wat je wilt weten over de muziekindustrie. Je kunt je vanaf heden opgeven.

Het seminar, dat op donderdag 22 oktober wordt gehouden in het Koorenhuis, is bedoeld om Haagse muzikanten zich bewust te laten maken van de ups en downs die komen kijken bij een carrière in de muziek. Jane Mooijenkind van het Haags Pop Centrum: “Er komt veel meer bij kijken dan het inpluggen van je gitaar. Daarom hebben we ook deze titel voor het seminar gekozen. Het is de titel van een nummer van The Byrds, en we vonden dat de tekst van het nummer goed omvat wat wij met het seminar duidelijk willen maken.” Zo komen er verschillende zaken ter sprake, die muzikanten tegen kunnen komen op hun weg richting rocksterren status. “Hoe ga je bijvoorbeeld om met slechte recensies, en hoe met goede. Wat doe je als er een hype wordt gecreëerd rondom je band en hoe ga je om met vertrekkende bandleden.”

Het panel bestaat uit Jonas Filtenborg (Beef), Tjeerd Bomhof (Voicst), Michiel Steenhuis (muziekadvocaat), Frank Mosselman (MOvE), Jack Pisters (S.C.A.R., producer, docent aan de popopleiding Amsterdam) en bandleden van de Turkse rockband Replikas, die speciaal voor de Popweek naar Nederland zijn gekomen. De gespreksleider is niemand minder dan Dennis van Leeuwen van de rockband Kane. “We zochten niet per se een presentator, maar meer iemand met veel ervaring in de muziekwereld. Daar is Dennis dus perfect voor. En hij vond het zelf ook heel leuk om te doen.”

Het is niet de bedoeling om iedereen even te vertellen hoe het moet. “We willen eerder tips meegeven over hoe je het zou kunnen doen. In Den Haag is heel veel, waardoor het hier allemaal vrij makkelijk gaat, maar buiten Den Haag gaat het dan ineens allemaal niet zo soepel. Je moet er dan gewoon keihard voor werken.” Toch is er al heel veel info te vinden over dit onderwerp, zoals bijvoorbeeld in de Muzikantengids. “Alle info is wel voor handen, maar toch weet niet iedereen het te vinden. Het aanbod is zo enorm groot, dat bands niet altijd vinden wat voor hen het juiste is.”

Het seminar bestaat uit twee delen. “Eerst is er een groepsgesprek waarbij het publiek ook vragen kan stellen. Daarna worden de deelnemers opgedeeld in vier groepen, en kan iedereen een persoonlijker advies vragen aan de verschillende panelleden. Ook kun je dan je cd, biografie of website laten beoordelen.” Na afloop van het seminar is er een maaltijd en aansluitend een jamsessie. “In ieder geval zullen ook Jonas Filtenborg en Jack Pisters meedoen aan de jamsessie.”

Tijdschema
16.30-17.00 uur Ontvangst
17.00-18.30 uur Panel gastsprekers
18.30-19.30 uur Werkgroepen
19.30-20.30 uur Maaltijd voor de gasten en deelnemers
20.30-22.30 uur Jamsessie (voor iedereen toegankelijk)
22.45-23.15 uur TABS
23.30-00.00 uur Miss Pussy

Hoe kun je je opgeven?
Ben jij muzikant en wil jij het seminar bijwonen? Meld je dan nu aan door een mail te sturen naar seminar@haagsepopweek.nl. Vermeld daarin je naam, bandnaam/artiestennaam, telefoonnummer en e-mailadres. Inschrijven kan van dinsdag 22 september t/m 13 oktober. Er zijn slechts 50 plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij.

Seminar ‘So you wanna be a rock ’n roll star?’
Datum: Donderdag 22 oktober tijdens Haagse PopWeek
Locatie: Koorenhuis (Prinsegracht 27 Den Haag_
Toegang: gratis