FAQ

veelgestelde vragen

  • 3 januari 2012

Vragen en antwoorden over 3voor12

wat is 3voor12?

3voor12 is het grootste online muziekplatform van Nederland. Begonnen als vpro protest tegen de dwangbuis van de Radio 3 formats is 3voor12 uitgegroeid tot een rijke bron van non-mainstream muziek in allerlei genres. 3voor12 bevat meer dan 9999 uur muziek.

wat is de Luisterpaal?

uitvergroten

De Luisterpaal bevat alle audio & video in de nieuwe 3voor12 website. Waar voorheen alleen nieuwe albums tijdelijk te proefluisteren waren kun je hier nu ook terecht voor alle festivalopnames, dj-sets, radio- en tv-programma's, etc.

De klassieke luisterpaal vind je terug onder Luisterpaal --> Albums

ik zoek die ene toffe plaat op de Luisterpaal?

Wat was ook alweer die rockband die vorige week op de Luisterpaal stond en hoe heette die Zweedse folkplaat? De 3voor12 Redactie ontvangt regelmatig dergelijke vragen en daarom is er nu: het Luisterpaal overzicht waarin je op datum kunt 'terugbladeren'. KLIK HIER 

hoe speel ik muziek af?

audio & video afspelen
Alle audio & video die je in de nieuwe 3voor12 site vind je in de Luisterpaal. Het speelt af in de PlayQ, de linkerkolom in de website waarin jouw playlist zich opbouwt. De PlayQ blijft doorspelen terwijl je door de pagina's in de site klikt.

afspelen
Elke keer dat je op een playknop klikt wordt het audio- of videofragment in je afspeellijst gezet waarna het direct begint met afspelen. Alle nummers die je hebt afgespeeld blijven ook in je PlayQ staan totdat je de lijst wist.

programmeren
Je kunt ook nummers vooruit programmeren in je afspeellijst. Dat doe je door op een plusknop te klikken. Het fragment wordt dan onderaan de lijst toegevoegd, terwijl het huidige nummer gewoon blijft doorspelen.

hoe krijg ik mijn album op de Luisterpaal?

Platen voor de luisterpaal svp minimaal 2 weken voor release vergezeld van artwork, biografie en releasedatum digitaal opsturen. Bij voorkeur via een luisterlink (Bandcamp, Soundcloud, YouTube oid) en een downloadlink naar 3voor12@vpro.nl

Fysieke exemplaren kunnen naar onderstaand adres:

3voor12
tav Luisterpaal
Postbus 6
1200 AA Hilversum


Als een album op de luisterpaal komt laten we je dat weten. Hij blijft er dan ongeveer 10 dagen streaming (96 kb p/s mono) op staan. Er is veel aanbod dus de kans is niet groot, maar probeer het vooral!

Let wel:

Wij schrijven geen recensies van binnengekomen muziek en moeten bekennen dat we ondanks onze dankbaarheid voor alles wat je ons toezendt, niet iedereen een handgeschreven briefje sturen en NIET ALLES kunnen beluisteren. We vragen hiervoor je begrip. Maar wanneer we het goed of gaaf vinden, zie je jezelf terug op de Luisterpaal.

de Hollandse Nieuwe Luisterpaal compilatie is gestopt

uitvergroten

Belangrijk: per 2015 is de Hollandse Nieuwe in deze vorm gestopt. Wel krijgen we veel input van de onze 3voor12 Lokaal-sites, die geregeld releases aandragen voor de Luisterpaal. Je vindt alle lokaalsites op de lokaalkaart. Het heeft geen zin om 3voor12 landelijk te mailen met Hollandse Nieuwe suggesties, maar we raden je aan om je lokale/provinciale 3voor12 te benaderen!

bekende problemen met de site

De site laat rare tekens zien:

uitvergroten

Het is bekend dat 3voor12.vpro.nl onder Safari op Windows computers problemen heeft met het 3voor12 font en er rare tekens van maakt. We werken aan een oplossing, maar in de tussentijd helpt het om de site te bekijken in een andere browser, zoals Firefox, Chrome of Internet Explorer.

 

De luisterpaal stopt na één nummer als ik op een andere tab in de browser ben

 Soms is het zo dat de Luisterpaal stopt als je naar een ander tabblad gaat. Dit komt nu vooral voor onder Firefox onder Windows en Linux. We werken aan een nieuwe versie van de speler die dit probleem verhelpt en tot die tijd raden we aan om een andere browser te gebruiken.  

Ik mis de volumeknop

 In de speler zit geen volumeknop, omdat de meeste computers zelf ook volume knoppen hebben. Veel mensen geven aan dat dit een gemis is en daarom zullen we de volumeknop weer toevoegen aan de nieuwe versie van de player. 

Ad blocker blokkeert 3voor12 player

 Op Firefox 12 op Windows Vista blokkeert de Ad Blocker plugin de afspeel mogelijkheid van 3voor12. Dit kan zorgen voor problemen met het afspelen van djsets, albums of concerten. Oplossing is om de Ad Blocker uit te zetten of om .vpro.nl sites toe te staan in het filter. 

Feedback

 Heb je vragen of opmerkingen? Klik dan op de feedback knop rechtsboven de pagina en plaats je reactie of ideeën. 

reacties