LL17: Verlegen Kim Janssen komt bijna tijd tekort om alle bandleden voor te stellen

En die durven niet eens naar voren te komen

Artiesten die zoveel mogelijk muzikanten meenemen voor hun Lowlands show: ze bestaan nog! Net na de avondhap op de vrijdagavond in de India is de tent gereserveerd voor de Utrechtse singer-songwriter Kim Janssen. En hij pakt uit met twaalf man op het podium. Inclusief drie strijkers en drie blazers. Stuk voor stuk vakmensen, die recht kunnen doen aan het live vertolken van zijn in het voorjaar verschenen tweede album Cousins. Dat album is opgenomen met hulp van Marla Hansen (Sufjan Stevens, The National), gearrangeerd door Eiríkur Orri Ólafsson (Sigur Rós), gemixt door Chris Coady (Beach House, Future Islands) en gemasterd door Greg Calbi (Blood on the Tracks, Graceland).

Kijk hier het optreden van Kim Janssen op Lowlands terug.

Kortom, Kim Janssen is zo’n perfectionist die niet stopt voordat alles klopt. En dat geldt ook voor deze eervolle show op Lowlands: het geluid, de lichten, de band… alles tot in de puntjes verzorgd. Maar als het Janssen op deze drukke vrijdagavond niet lukt om een tent voor eenderde vol te spelen met zijn verstilde, gelaagde indiefolk, dan is het wellicht op dit moment in zijn carriere toch iets te vroeg om zo'n grote plek op te eisen. Ook al staan er twaalf mensen op de planken, er gebeurt te weinig op het podium om de spanning vast te houden.

HET MOMENT:
Vastberaden maar verlegen vertelt Kim Janssen de verhalen achter de liedjes: over Vlieland, aardbevingen en gedichten uit de zestiende eeuw. En in losse aankondigingen stelt hij steeds een bandlid voor. Wat in het geval van elf stuks gewoon teveel tijd in beslag neemt. Daarom enige hilariteit in het publiek op het einde van de show, als na al die aandacht de band drie keer aangespoord moet worden om naast hun frontman komen staan voor een laatste buiging.  

Meer Lowlands? Check ons dossier voor heel veel verslagen en video's.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12