steun 3voor12
3voor12 Gelderland

Feestelijke opening Festival De Oversteek 2018 met bloemenregen

Festival is zondag 2 en 9 september aan de oevers van de Waal

Op zondag 2 september opent editie West van Festival De Oversteek 2018 om 13.00 uur met een bloemenregen van het Lentse initiatief Blossum in Hof van Holland. Het is de feestelijke openingshandeling van de tiende festivaleditie. Op zondag 2 en 9 september kan het publiek ruim vijftig acts en voorstellingen bezoeken op zo’n dertig locaties aan de oevers van de Waal in Nijmegen-Noord.  

Hoogtepunten
Festival De Oversteek trakteert op een uitgebreid programma. Er is muziek van de veelkleurige ARIAH LESTER, die eerder dit jaar een Operadagen Award ontving. Rocco Ostermann (voorman Donnerwetter) draagt voor uit eigen werk en speelt bijpassende liedjes. Ook Tjitske Jansen, eerder bekroond met de Anna Bijns Prijs, draagt voor. Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Ted van Lieshout, één van de bekendste Nederlandse kinder- en jeugdboekenschrijvers, en illustrator Philip Hopman lezen voor uit de populaire reeks boeken over Boer Boris, en maken er live tekeningen bij.

Jubelboek
Festival De Oversteek presenteert voorafgaand aan de bloemenregen een uniek jubelboek. Hierin komt tien jaar festivalgeschiedenis en gebiedsontwikkeling in Nijmegen-Noord in woord en beeld aan bod. Het boek verschijnt in een exclusieve oplage en is online en ter plekke te koop voor maar € 10,-.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland