steun 3voor12
3voor12 Gelderland

#4df18: Problemen wegdansen met Stippenlift

Zo leuk depri ben je nog nooit geweest

De kleinkunstversjes van Stippenlifts nieuwe ep Gender, de Rivier snijden onderwerpen aan die nog niet eerder zó relevant waren als nu, in 2018. Antidepressiva, gender en autisme bijvoorbeeld. En hoewel deze onderwerpen serieus genomen moeten worden, maakt Stippenlift er een dansfeestje van. We mogen vieren dat het leven rete-kut kan zijn.

Nog maar één nummer in de set en we hebben al een primeur, want Stippenlift beweert ‘Autisme’ voor het eerst nuchter te spelen. Het gaat hem goed af, want er wordt volop gelachen. Ho, niet uitgelachen: het blijkt dat veel bezoekers juist geen idee hadden wat ze moesten verwachten. De eerste regels "Ik ben speciaal, want ik heb autisme / Op het spectrum midden in het prisma" zetten dan ook de toon van de show. Door de pakkende discosynths blijft de humoristische tekst plakken en zing je het zo mee. Fijn dat we eindelijk eens kunnen lachen, zonder al die schreeuwmeningen, over een onderwerp zoals dit.

Die luchtigheid maakt het zo aantrekkelijk. Stippenlift vertelt hoe hij zichzelf op social media had gevolgd toen hij het Valkhof-account mocht overnemen. Juist vandaag, op de dag van het optreden, werd hij weer ontvolgd door iemand van de organisatie. Ook zegt ie dat er alleen maar talent te horen is in de staccato solo van ‘Mannen’. Een groepje gasten rechtsvoor beweert het zelf ook te kunnen en kletst vrolijk verder over een bezoek aan de ouderlijke figuren. Stippenlift heeft weer eens gelijk: "Mannen zijn meestal irritant / Agressief en bijdehand / De wereld is van hen / Jammer dat ik ook zo ben."

HET MOMENT:
Tijdens het nummer ‘Euthanasie’ vraagt Van der Poel of we een beetje zin hebben in euthanasie. En wat blijkt, iedereen wil dood. Hoera voor saamhorigheid!

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland