3voor12 Eindhoven

Eindhovens succes in de Grote Prijs van Nederland

Kiki Mettler en Mexican Surf staan in de finale van een van de grootste live-competities van Nederland

Zondag 13 mei staan Kiki Mettler uit Sint-Oedenrode en Mexican Surf uit Oss in de finale van ‘De Grote Prijs van Nederland’ die plaats zal vinden in Paradiso Amsterdam. Mexican Surf doet mee in de categorie ‘Bands/electronics’, Kiki Mettler bij de singer-songwriters. Nemen deze talentvolle artiesten prijzen mee naar Eindhoven?

Tijdens de halve finale in de Effenaar wisten de singer-songwriter en de garagerock band te overtuigen en behaalden ze met hun sterke optredens de finale. 3voor12/Eindhoven Radio sprak met Mettler en Mexican Surf’s bassist Stef Leijten om te peilen hoe het met de zenuwen gaat en hoe ze hun kansen schatten.

“Je wordt geleefd als muzikant. Je leeft van optreden naar bootcamp en dan weer naar optreden. Het is heel relaxed dat je constant met een doel bezig bent”, legt Mettler uit over het traject van de wedstrijd. “Als je in de finale staat, maak je het hele proces mee. Daarnaast wil iedereen natuurlijk in Paradiso spelen.”  Ook Leijten is heel enthousiast over de finale plek met de band: “We vonden het heel spannend en hadden niet verwacht dat we door zouden gaan.”

De artiesten gaan er in ieder geval van genieten. Mettler: “Phil Tilli (bekend van o.a. Moke) gaf mij de tip: loslaten. Omdat het een wedstrijd is, voel je veel spanning die je normaal niet voelt bij een optreden. Hopelijk kan ik er in Paradiso lekker van genieten!” Leijten: “We gaan ons best doen en gaan er weer een feest van maken!”.

3voor12/Eindhoven wenst Kiki Mettler en Mexican Surf veel succes aanstaande zondag! Je kunt de artiesten steunen door op ze te stemmen via de site van ‘De Grote Prijs van Nederland’.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12