3voor12 Utrecht

Abraham Michael debuteert met het ingetogen, neo klassieke ‘Interlude’

Geluidstechnicus en muzikant Brian Esselbrugge komt met zijn eerste solo-project

De naam Abraham Michael zegt je waarschijnlijk nog niet veel maar Brian Esselbrugge, de man erachter, mogelijk wel. Esselbrugge is een veelgevraagde geluidstechnicus die zowel live optredens mixt (voor o.a. EUT, Judy Blank, Love the System, Kim Janssen) als muziek in de studio opneemt (o.a. Stennis, Postcards From Mars). Esselbrugge is echter begonnen als muzikant. In Meppel, waar hij oorspronkelijk vandaan komt, speelde hij in The Girls en I Kissed Charles en de laatste jaren was hij als liedjesschrijver en gitarist actief in garageband Boner Petit.

In de vorm van het mooie, instrumentale ‘Interlude’ heeft hij deze week weer als muzikant van zich laten horen. ‘Interlude’ is een klein, bijna neo klassiek liedje dat vooral bestaat uit de akoestische gitaar van Esselbrugge en piano en achtergrond geneurie door Ella van der Woude. Naast dit eerste nummer heeft hij een compleet album met eigen muziek klaar dat later zal verschijnen. Op zijn Facebook-pagina schrijft hij daarover: “Meer dan tien jaar geleden kreeg ik het idee om muziek voor mijzelf te schrijven, in plaats van voor de bands waarin ik speel. In de loop van de tijd is daaruit een album ontstaan dat al enige tijd af is. Ik heb het gevoel dat het tijd is om er iets mee te doen, te beginnen met het delen van één van de liedjes. Dit nummer heb ik zes jaar geleden geschreven, maar in de loop van de jaren is het veranderd.”

Als naam voor dit project gebruikt Esselbrugge zijn doopnamen Abraham Michael. Het verhaal en de animatie bij de video zijn gemaakt door Rianne Stremmelaar.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12