3voor12 Leiden

Laatste Leidse show TenTemPiés

6 nationale en regionale acts op Funked Up XL

Tijdens en in samenwerking met het Leiden International Film Festival is er weer een Funked Up XL in Scheltema. Is het een clubavond? Een minifestival? De organisatie weet het zelf ook niet. Hoe dan ook: veel funk, soul, afro, jazz, hiphop, rock, reggae en ska en veel gezelligheid zaterdag 10 november.

De spiksplinternieuwe Haagse groep Get The Funk Outta My Kitchen maakt zogenaamde healthy funk en zal daarmee het spits afbijten. Het kersverse Muji Roux speelt hip hop met een dansbaar randje. De Destructive Penguins hebben de muren tussen hiphop, jazz, funk, rock en reggae inmiddels vakkundig gesloopt en een ijzersterke eigen sound gecreëerd. De Animals of the Forest probeert het innerlijke beest in je naar boven te krijgen met afrobeat, space disco, italo en tribal house. Dj’s Strik & Strak draaien al meer dan 10 jaar samen en vanavond zelfs tegelijkertijd in dezelfde ruimte, met een silent disco over twee kanalen.

TenTemPiés zat de afgelopen jaren ook niet stil. Dat is ook wel lastig met hun aanstekelijke mix van rock, reggae, ska en rumba. Shows en festivals in binnen- en buitenland werden omgetoverd in een waar volksfeest. Dit voorjaar vierde de Amsterdamse/Chileense band hun tienjarig jubileum met de grootste headline show ooit. Maar recentelijk heeft de band besloten te stoppen en daarmee is de show vanavond de laatste die nog in Leiden gaat plaatsvinden.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12