3voor12 Den Haag

DI-RECT wint de Popprijs

Aanhoudend doorzettingsvermogen geeft de doorslag

DI-RECT heeft de Popprijs van 2021 gewonnen. De prijs die (vrijwel) ieder jaar wordt uitgereikt tijdens Noorderslag was dit jaar voor de populaire Haagse band. 

De jury beroepte zich bij het maken van de keuze op het aanhoudende doorzettingsvermogen van de band. Zowel toen zanger Tim Akkerman de band verliet als tijdens de pandemie. De professionaliteit van de livestreams die de band tijdens de lockdown deed is hier een voorbeeld van.

In het juryrapport werd verder nog gezegd: "Terugkijkend op een carrière van twintig jaar vol hits, mogen we concluderen dat deze artiest nog altijd, en steeds weer opnieuw, relevant is en blijft. De jury is onder de indruk van de kunst om in mogelijkheden te denken en niet in problemen. En die mogelijkheden worden zonder slag of stoot, met een professioneel team en tot in de puntjes uitgevoerde producties, neergezet. Het lijkt alsof het ze nauwelijks moeite kost, maar niets is minder waar. Deze artiest blijft bouwen, blijft groeien, blijft hard doorwerken en neemt niets voor lief. Deze band blijft op een kwetsbare manier accelereren met een hart vol vuur. De liefde die de band keer op keer aan hun fans geeft, krijgen ze van hun fans terug. Samen lieten ze zo een unieke community ontstaan op basis van vertrouwen, kwaliteit, maar bovenal muziek. En wat voor muziek. Het nummer ‘Soldier On’ wordt gezien voor wat het moet zijn; een symbool van hoop en licht in een onzekere tijd."

DI-RECT is de tweede Haagse winnaar van de Popprijs, in 2001 won Anouk de cheque van 10.000 euro.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12