3voor12 Eindhoven

Fuzz Club Eindhoven 2018

Line-up en tips van de redactie van 3voor12/Eindhoven

Komend weekend is Eindhoven weer even de thuisbasis voor vele liefhebbers van psych en underground muziek. Fans uit de hele wereld - zeker 35 verschillende nationaliteiten – zullen twee dagen in de Effenaar vertoeven. Alweer twee jaar na de laatste editie van Psych Lab is er een plaatsvervangende viering vol spannende gitaarmuziek, met de passende naam Fuzz Club. Met The Black Angels en A Place To Bury Strangers heeft het festival twee grote psych-rock acts als headliners gestrikt, de rest van affiche wordt aangevuld met heel wat gerenommeerde fuzz, garage en psych bands.

De naam en opzet van het festival is iets anders, maar toch klinkt het allemaal erg vertrouwd voor psych-liefhebbers. De grootste verandering lijkt het feit dat het label Fuzz Club deze keer de gastheer is. Staan er dan veel bands uit eigen roster? Jazeker, maar dat is in het geval van dit label zeker niet erg. Met acts als The Black Angels, A Place To Bury Strangers, Gnod, Holy Wave en The Underground Youth wordt de bezoekers het neusje van de zalm uit de scene voorgeschoteld.

Naast deze grootheden komen ook de vaste Psych Lab gasten The Cosmic Dead weer langs. In 2015 wist deze Schotse band met het Radar Men From The Moon (RMFTM) de kleine zaal al tot een zweterige stonergrot te transformeren. Huisband RMFTM is er uiteraard ook weer bij. De Eindhovenaren zullen - na de release samen met 10 000 Russos van vorige week - nog een verrassing in petto hebben.

Binnen de genrebeperkingen hebben Fuzz Club en de Effenaar toch een brede programmering neergezet. Door het boeken van Ron Gallo en The Wands, wordt het zwaardere psych geweld soms afgewisseld met meer sixties en garage georiënteerde tonen. Ook zal Ulrika Spacek, een graag geziene band in Eindhoven en favoriet van de redactie, weer voor een vette muzikale trip zorgen.

Fuzz Club Eindhoven vindt plaats op 24 en 25 augustus in de Effenaar. Er zijn nog dag- en weekendtickets beschikbaar. Meer informatie over de complete line-up en kaartverkoop is te vinden op de website van de Effenaar of de site van Fuzz Club.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12