steun 3voor12
3voor12 Den Haag

Pieter van Vliet verlaat Folk Road Show

"Ik wil me wat meer focussen op eigen werk"

Onlangs maakte Folk Road Show nieuwe tourdata in Canada bekend, een jaarlijks terugkerend fenomeen. Tegelijkertijd informeerde het internationale gezelschap het publiek dat Hagenaar Pieter van Vliet de groep verlaat. De overgebleven bandleden laten weten dat Van Vliet gemist zal worden en dat ze hem geluk wensen met zijn toekomstplannen.

Wij waren wel benieuwd naar deze plannen en de achterliggende reden van het vertrek, dus belden wij met Pieter om achter de achterliggende gedachten te komen.

"De voornaamste reden dat ik gestopt ben met Folk Road Show, is dat ik me wat meer wil focussen op meer werk van mijzelf," begint de zanger. "Daarnaast heeft Folk Road Show veel potentie, maar ik zie me niet meer de rol vervullen die ik idealiter zou willen hebben. We zijn wel op goede voet uit elkaar gegaan."

Het vertrek bij FRS geeft Van Vliet wel meer ruimte voor zijn solowerk en label De Bescheidenheid. "De afgelopen zomer heb ik wel veel werk verricht. Ik werk aan een release op een compilatie bij Antilounge onder de naam De Methode. Verder heb ik als Roland Kraling en Frederique Masquet nog werk op de plank liggen. Daarnaast komt er waarschijnlijk nog een Port Of Call-release en doe ik nog een paar poprondeshows met Nimbus 3000."

Zo te zien is het vertrek van Pieter niet het laatste dat we van hem zullen vernemen. "Ik speel trouwens vrijdag nog één show met Folk Road Show op Embassy Festival! Dus als mensen mij nog willen zien met die groep, moeten ze daarheen komen," sluit de artiest af.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag