DTRH19: Bij Rolling Blackouts Coastal Fever is zelfs de b-side goed

Uptempo loomheid blijkt live hartstikke leuk

Rolling Blackouts Coastal Fever heeft het slim aangepakt. Zoals wel meer bands van tegenwoordig hebben ze duidelijk wel eens naar The War on Drugs of de eerste drie platen van R.E.M. geluisterd, terwijl ze roadtripten door de Australische zomer. Lome zang, waaierende gitaarlijntjes: het is geen verrassing dat drie van de vijf bandleden hier met een gitaar het podium opkomen.

Het is de laatste jaren alleen ook zo'n ongelooflijk uitgekauwde sound geworden. Van die bands die op elk festival tegen zonsondergang op het hoofdpodium mogen opdraven met hun quasi-onverschillige liedjes over dronken worden in de zon. En daar heeft Rolling Blackouts ons gelukkig te pakken: niks geen loomheid, maar een drummer die continu 140 slagen per minuut ramt. The War on Drugs met een dubbele espresso zeg maar.

Wat ook helpt: deze band heeft echt een waslijst aan goede nummers. Halverwege spelen ze 'Read My Mind': dat is gewoon de b-side van een single die nooit op een album verscheen, en zelfs dát is een goed nummer! Met zo'n eendimensionale sound is een uur uiteindelijk wat teveel van het goede, maar die uptempo loomheid is live hartstikke leuk. 

HET MOMENT
Tijdens 'French Press' staat de halve tent te springen op vijf Australiërs die meer oog hebben voor hun gitaren dan voor de zaal. Maar 'Talking Straight' blijkt de echte hit. Als de hele Fuzzy Lop opeens het refrein meezingt, kijkt zanger Tom Russo toch even verbaasd glimlachend op.

Voor meer Down The Rabbit Hole 2019 check je ons uitgebreide dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12