3voor12 Gelderland

3voor12 Lokaal Draait met dr. FUTZ, Mallard en Zowo

De beste muziek gekozen door de redacties van 3voor12 Lokaal. Update iedere 2e en 4e maandag

Nieuw gelanceerd: de Spotify-playlist 3voor12 Lokaal Draait. In deze Spotify playlist kiezen de redacties van 3voor12 Lokaal elk drie nummers. Iedere tweede en vierde maandag van de maand is er een update. Voor deze editie heeft de redactie van 3voor12 Gelderland gekozen voor:

dr. FUTZ met 'Kickin’ the Can'
Dit nummer is afkomstig van de debuut-ep van de Apeldoornse stoner/post-punk band dr. FUTZ: Kickin’ the Can. Geen releaseparty in verband met de aangescherpte maatregelen vanwege het coronavirus, maar de band heeft wél een sessie online gezet waarin de nieuwe nummers gespeeld worden. Check het op YouTube!

Mallard met 'Karplus'
Bij Mallard (Matthijs Kwak) uit Arnhem draait het meer om geluid en ritme dan om muziek en (song)structuur. Experimentele ambient elektronica. Karplus is afkomstig van het compilatiealbum Nieuwe Electronische Waar 14 van Nieuwe Electronische Waar, het talentontwikkelingsproject voor elektronische muziek van Oost-Nederland. Initiatiefnemers Productiehuis De Nieuwe Oost, Poppunt Gelderland en Poppunt Overijssel selecteerden samen met platenlabel esc.rec dit jaar elf aanstormende producers. 

Zowo met '2X'
Het Achterhoekse East Garden Studios brengt de komende weken vijf nieuwe releases uit van elk East Garden Studios teamlid. De eerste zijn inmiddels gedropt, waarvan '2X' van de Achterhoekse rapper Zowo er één van is.

Volg ook de tag van #3voor12LokaalDraait onder het artikel om meer over de gekozen nummers van andere redacties van 3voor12 Lokaal te lezen. 

Spotify-playlist 3voor12 Lokaal Draait

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12