Evenementenbranche wil koste wat kost in januari experimenteren

Voorlopig wachten tot niveau 'waakzaam'

Maandagmiddag om 12:00 uur wordt niet alleen het luchtalarm getest, maar loeit ook de noodklok van de evenementenbranche. Onder de naam 'The Show Must Go On' doen Eventplatform en de Alliantie van Evenementenmakers een beroep op het kabinet om de sector perspectief te bieden. Dat moet in eerste instantie gebeuren door middel van Field Lab evenementen. De sector wil dat die sowieso in januari plaats gaan vinden. Het kabinet heeft groen licht gegeven voor onder meer experimenten met concerten, festivals en voetbalwedstrijden, maar: pas als het besmettingsniveau terug is om 'waakzaam'.

‘We begrijpen dat er onder de huidige omstandigheden geen grootschalige evenementen kunnen plaatsvinden, maar niet dat we op korte termijn niet aan de slag kunnen met testevenementen. Met de ontwikkelingen op het gebied van sneltesten is de koudwatervrees van het kabinet onbegrijpelijk. We willen dat de politiek zich realiseert dat evenementen in het voorjaar en de zomer van 2021 niet door zullen gaan als er op korte termijn geen toezeggingen worden gedaan en er geen stappen worden gezet. The show must go on,’ zegt Jolanda Jansen, woordvoerder van de Alliantie van Evenementenbouwers, tevens directeur van Ahoy Rotterdam.

De actie wordt kracht bijgezet door het Metropole Orkest, dat samen met Di-Rect zanger Marcel Veenendaal en het ZO! Gospel Choir een cover opname van Queen-hit 'The Show Must Go On'. Meer over de Field Lab experimenten hoor je in podcast De Machine.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12